Great Wall Skating Marathon (13 dagen)

Peking-Datong-Gele Rivier-Datong-Pingyao-Peking

China start 13 dagen

Na het grote succes van de Great Wall Skating Challenge 2015 organiseert FIT Avontuurlijke Sportreizen weer dit unieke schaats-event vroeg in het nieuwe jaar 2020! Er wordt een 13 daags schaatsprogramma geboden voor jongeren en volwassenen op de Gele Rivier, op het grensgebied van China en Mongolië. Deze heilige rivier, hier wel 500 meter breed, slingert zich als een enorme slang door een schitterend landschap waar we overal de restanten zien van de langste verdedigingslinie ter wereld: de Chinese Muur.

Na het schaatsprogramma reist u nog 2 dagen door naar de grotten van Yungang, de Hangende Tempel en Pingyao.

Keuze uit: 10, 20, 50, 70, 100 kilometer schaatsen per dag!  (2 dagen marathon en 1 dag extra schaatsen) 
Dus ook voor hen die geen 200 km willen of kunnen schaatsen!

IJs en de temperatuur
Het ijs is al eind november dik genoeg om te kunnen schaatsen. Tegen de tijd dat wij komen is het ijs tussen de 50 en 60 cm dik! De dagtemperatuur is om en nabij de -6 graden en de nachten zijn kouder. Maar, de zon schijnt vrijwel altijd!

Baan van 40 kilometer en short cut 20 kilometer.
We gaan een fantastische baan op de Gele Rivier uitzetten, linksom én rechtsom. Linksom voor diegene die niet de 200 willen schaatsen maar minder en rechts een langere baan voor de echte ijsvreters! .Iedere schaatser komt steeds langs de start en finish voor een stempel. De rivier kronkelt zich als een slang door het gebergte! Voor hen die niet zo ver willen schaatsen wordt er een kortere baan uitgezet van 10 kilometer! Er zijn voldoende verzorgingsposten op het ijs. Boeren moedigen aan en de lokale operavereniging zingt traditionele muziek bij kampvuren.

De Gele Rivier of Huanghe is na de Jangtsekiang de langste rivier in China en op de wereldranglijst de op vijf na langste met een geschatte lengte van 5464 kilometer en gemiddeld 500 meter breed. De rivier stroomt daarna door negen provincies van China en mondt uit in de Bohaizee. De Gele Rivier wordt ook wel “de bakermat van de Chinese beschaving” genoemd. Door de vaak verwoestende overstromingen en koerswijzigingen, door de voortdurende verhoging van de rivierbedding, soms boven het niveau van de omringende velden, heeft de rivier echter ook weinig verdienstelijke bijnamen als “China’s leed” en “Gesel van de Zonen van Han. De Gele Rivier werd als een zegen uit de hemel gezien en de andere periode als een duivel beschouwd. De rivier is berucht om haar onstuimige loop en het grote sedimenttransport. De rivier dankt er dan ook haar naam aan. De rivier verplaatst zo’n 6 ton slib per seconde en stort jaarlijks 1,4 miljard ton vaste materie in zee.

Er worden in de rivier steeds meer dammen gebouwd,  maar de stuwmeren van deze dammen slibben langzaam dicht. Een stuwdam in het Noorden van China maakt het mogelijk dat FIT Avontuurlijke Sportreizen op deze rivier een prachtig schaats avontuur kan organiseren.

Deze reis brengt u in contact met het China dat voor doorsnee riezigers verborgen blijft. Hier beleeft u de sfeer van het authentieke landelijke China. U overnacht bij boeren en in eenvoudige hotels. Bij de gele rivier is het leven simpel. Er zijn geen douches, maar er is wel warm water!

De reis is optioneel  te verlengen met de Trans Mongolië Express, een van de beroemdste treinreizen ter wereld van Moskou, door Siberië en Mongolië naar Bejing.

Great Wall Skating Challenge
Schaatsen op de Gele Rivier in China

Wanneer? 6 januari 2020 t/m 18 januari 2021

Deze reis vindt elk jaar plaats.

Prijs: tussen € 750,00 en  € 850,00; studenten € 580,00 *

Deze prijzen zijn exclusief internationaal vliegticket! **

Voor wie is deze reis bestemd?

Bij uitstek geschikt voor schaatsverenigingen en clubs die avontuurlijk zijn ingesteld. Teamwork, flexibiliteit en een positieve levenshouding zijn essentieel voor deelname aan deze tour.
Uiteraard is individuele inschrijving ook mogelijk.

Groepsgrootte:
De reis gaat door bij een minimum van 50 deelnemers. U krijgt voor 1 december bericht als de reis niet doorgaat.
Bij het bereiken van het minimum aantal deelnemers, krijgt u meteen bericht dat de reis wél doorgaat.

*   De identificatie als ‘student’ vindt plaats op vertoon van de studentenpas

** Zie Reis- en Prijsinfo

Contact
Stefan Rasing
(directeur Fit Avontuurlijke Sportreizen)
T: 06 – 42547010
M: info@fitavontuurlijkesportreizen.nl

RESERVEER NU

Reserveren is niet persé boeken!

VAN DAG TOT DAG PROGRAMMA

DAG 1, vertrek 6 januari en aankomst in China op 7 januari
Internationale vlucht naar en aankomst in Peking. U wordt opgehaald van de luchthaven en naar uw hotel gebracht.

DAG 2 (L-D), 7 januari
In Beijing kunt u op eigen gelegenheid de stad verkennen of gebruik maken van het optionele dagprogramma (niet bij de prijs ingegrepen):
Fietsen. Hoe kun je Beijing beter verkennen dan op de fiets? We rijden door de oude stad eerst naar de verboden Stad. Bezoek 2 uur aan de Verboden Stad. Aansluitend fietsen we door naar Het Plein van de Hemelse Vrede. Bezoek 30 minuten. We lunchen vlak bij de tempel van de Hemel. Na de lunch bezoeken we dit schitterende park met een van de mooiste bouwwerken ter wereld de tempel van de hemel. De keizer ging 4 x per jaar naar de Tempel om te bidden tot de Hemel voor een Goede oogst. In het park zien we hoe de Chinezen houden van gezelligheid. Ze dansen of spelen spelletjes. De lunch is inbegrepen bij deze optie. U bent rond 17.00 weer terug in het hotel.

Wandeling over de Chinese Muur. We rijden zo’n 3 1⁄2 uur buiten Peking naar een bergachtig gebied. Hier loopt de mooiste sectie van de Chinese Muur van Simatai naar Jinshanlin. We wandelen ruim 4 uur over de Muur en zien schitterende vergezichten. De lunch is inbegrepen in dit optionele programma.

China 13 dagen muur

’s Avonds wordt om 23.35 uur de trein genomen naar Datong (trein nr. 4695), die de volgende ochtend er om 06.05 uur zal aankomen!

DAG 3 (O-L-D), 8 januari
Na aankomst van de trein in Datong, voert een bus (met een Engels sprekende gids aan boord!) u naar de stad Pianguan, waar u rond 13.00 uur zult arriveren voor de lunch. Daarna checkt u in in de aanwezige woningen ( farm houses), kleedt u zich om naar de Gele Rivier vervoerd te worden voor een eerste paar ’test-rondjes’ op het ijs van de Gele Rivier!

Dag 4 (O-L-D), 9 januari
Great Wall Skating Challenge – schaatsen op de Gele Rivier! Inclusief een officiële openings-ceremonie!

DAG 5 (O-L-D), 10 januari
Great Wall Skating Challenge – schaatsen op de Gele Rivier!

De volgende 2 dagen schaatst u de marathon of uw eigen streefafstand. Onderweg zijn er stempel- en verzorgingsposten. De lunch gebruikt u  beide dagen op het ijs.

China 13 dagen schaatsen

 

DAG 6 (O-L-D), 11 januari

Een dag om te relaxen, maar ook optioneel te kiezen voor óf wandelen naar en op de Chinese muur óf opnieuw de schaatsen onder te binden voor extra rondjes op de Gele Rivier!

DAG 7 (O-L-D), 12 januari

Na het ontbijt vertrekt om 07.00 uur de bus van het gebied rond de Gele Rivier terug naar Datong, waar na een rit van 5 uur (!) de lunch zal plaats vinden. Na ingecheckt te zijn in het hotel én een warme douche, is er ruim gelegenheid om de stadsmuren van Datong te bezoeken, alvorens ’s avonds van het diner te genieten in de buurt van het hotel.

DAG 8 (O-L-D), 13 januari
Vandaag staat een bezoek aan de grotten van Yungang op het programma. Dit zijn oude boeddhistische tempelgrotten, die in honingraatvorm uitgehouwen zijn in de zuidwand van het Wuzhoe Shangebergte. Het complex telt 252 grotten met daarin meer dan 51.000 beelden en beeldjes, in grootte variërend van 17 meter tot enkele centimeters. Het merendeel betreft boeddha”s vaak van monumentale afmetingen, maar ook in minuscule vorm in hele reeksen. Daarnaast zijn er beelden van hemelse wezens zoals feeën en muzikanten, die het geluk van de Verlichte uitbeelden en meer aardse figuren, die in de legende rond het leven van Boeddha Gautama een rol spelen.

China 13 dagen hanging temple

In aanvulling op dit programma is er tevens gelegenheid om de omvangrijke lokale markt te bezoeken!

DAG 9 (O-L-D), 14 januari
Na het ontbijt vertrekt u naar de oude stad Pingyao. Pingyao is een bijzonder goed bewaard gebleven traditionele Han-stad. Om de stad ligt een compleet intacte stadswal uit de Ming dynastie (6 km lang). De oude tempels of huizen binnen de stad geven je een unieke blik op de architectuur en stadsplanning in het oude Keizerrijk China. Pingyao was tijdens de Ming- en Qing-dynastie een bloeiende handelsplaats, vandaar dat hier de eerste banken ontstonden en Pingyao zich ontplooide tot financieel hoofdkwartier van de Qing dynastie.

DAG 10 (O-L-D), 15 januari

U kunt de stad Pingyao vandaag geheel op eigen gelegenheid bekijken.

China 13 dagen Stad overview

 

DAG 11 (O-L-D), 16 januari
Een sneltreinverbinding (snelheid van de trein zal oplopen tot 250 km/uur!), brengt u in 4 uur tijd terug naar Peking!

DAG 12 (O-L-D), 17 januari
In Peking is er op deze ‘vrije dag’ ruime gelegenheid om rond te kijken en te winkelen en zal ’s avonds ook het afscheidsdiner plaatsvinden.

DAG 13 (O-L), 18 januari zowel vertrek uit China als aankomst in Nederland 
Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht naar Nederland.

Prijzen  (prijs afhankelijk van inflatie)
tussen € 1000,00 en  €1.500,- excl. vliegticket

Inbegrepen in prijs
Alle maaltijden volgens Dag tot Dag programma
O = Ontbijt
L = Lunch
D = Diner
Nederlands en Engelstalige sprekende gidsen
Alle transfers

Inbegrepen in de prijs low budget:
Verblijf in Peking: Guest House, 4 tot 6 personen delen een kamer oude stad Hutongs
Verblijf Gele Rivier: max 5 personen delen een grotwoning
Nachttrein: Op basis hard sleeper bed. 6 personen delen een treincompartiment
Medaille

Inbegrepen in de prijs luxe tarief:

Landarrangement China volgens het dag tot dag programma
Verblijf in Hotel oude stad Hutongs
Verblijf Gele Rivier: grotwoning delen maximaal 5 personen
Trein: Op basis soft sleeper beds. 4 personen delen een treincompartiment
Medaille

Niet inbegrepen beide tarieven:
Internationale vlucht China: ± € 550,= afhankelijk van het tijdstip van boeken. Bij vroegboeking kan deze prijs lager zijn.
Alle niet-genoemde/vermelde maaltijden
Reis- en ziektekosten verzekering
Annuleringsverzekering
Optionele excursies
Eventuele visumkosten

Visum
U kunt uw visum zelf regelen of dit door FIT avontuurlijke Sportreizen laten doen. U kunt dit bij de definitieve boeking aangeven.
U heeft voor het aanvragen van een visum een paspoort nodig dat tot minimaal 6 maanden na vertrek geldig is.

Deelnemersbijeenkomst
Na het reserveren of boeken van uw reis krijgt u van Fit avontuurlijke Sportreizen een uitnodiging voor een deelnemersbijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst krijgt u gedetailleerde achtergrondinformatie over uw reis en heeft u volop gelegenheid om vragen te stellen.

Voor wie
De recreatieve en goed getrainde sporter

Onze missie en visie
Fit Avontuurlijke Sportreizen biedt u de mogelijkheid om van uw duursport een avontuur te maken. Wij bieden sportreizen op plekken waar de natuur en cultuur nog vrijwel onaangetast is door het massa toerisme. FIT Avontuurlijke Sportreizen organiseert voor u het onverwachte, het onbekende in prachtige natuur gebieden. We laten u het basic buitenleven in andere landen ervaren afgewisseld met modernere leefomstandigheden. We werken nauw samen met de lokale bevolking en creëren werkgelegenheid en voorkomen zo vaak de trek naar de stad zodat oude tradities en culturen niet verloren gaan.

Van de sporters die deel hebben genomen aan een van onze reizen horen wij de volgende uitspraken:
“Verwonderd over de natuur en de afwisseling in de reis van traditioneel naar modern.” en “Verrast door het kijkje in het authentieke leven van de lokale bevolking.”
“Je start als individu, maar wordt uiteindelijk een groep.”
“Prettig dat er veel aandacht is voor het individuele prestatieniveau.”
“Geen extreem sport omdat het moet, maar je kunt wel tot je eigen max gaan.”