FIT schaats avontuur in Mongolie
26.02-6.03-2024 (10 dagen)

mong-1

Welkom in Mongolië: Een Land van Ontdekking en Avontuur

Stap binnen in de betoverende wereld van Mongolië, een land doordrenkt van oude tradities, uitgestrekte landschappen en een rijke geschiedenis. Hier wachten adembenemende ervaringen en onvergetelijke avonturen op je, terwijl je de unieke cultuur en schoonheid van dit prachtige land verkent.

Ontdek de Schatten van Mongolië:

Adembenemende Natuurlijke Landschappen: Van de majestueuze Gobi-woestijn tot de uitgestrekte graslanden van de steppen, Mongolië toont een scala aan landschappen die je ziel zullen raken. Bekijk de zonsopgang boven uitgestrekte vlaktes en aanschouw de sterrenhemel zoals je die nog nooit hebt gezien.

Nomadische Tradities: Duik in de eeuwenoude nomadische levensstijl van Mongolië. Ontmoet gastvrije nomadische families, leer over hun traditionele gebruiken en deel in hun dagelijkse leven te midden van de prachtige natuur.

mong-2

Historische Schatten: Ontdek de erfenis van het Grote Mongoolse Rijk en bewonder oude kloosters, boeddhistische monumenten en historische steden die getuigen van een rijke geschiedenis.

mong-3

 

Waarom Mongolië Bezoeken:

Unieke Ervaringen: Een reis naar Mongolië biedt een onvergelijkbare ervaring die je nergens anders ter wereld zult vinden. Van kamperen onder de sterren tot het bijwonen van eeuwenoude festivals, elke dag biedt iets nieuws en opwindends.

Contact met de Natuur: Mongolië biedt de kans om diep te verbinden met de natuur. Met weidse landschappen, wilde dieren en ongerepte gebieden kun je ontsnappen aan het moderne leven en je één voelen met de aarde.

Verrijking van de Geest: Een reis naar Mongolië gaat verder dan fysieke ontdekking – het verruimt je geest en perspectief. Leer van de eenvoud van het leven en de wijsheid van de lokale bevolking.

mong-4

Ervaar het ultieme winteravontuur: Schaatsen op de Khubsugul meer in Mongolia
Het Huvsgulmeer, ook bekend als het Khuvsgelmeer of voorheen Kosogol, is een uitgestrekt zoetwatermeer in het noorden van Mongolië. Het is het op een na grootste meer en het diepste meer in het land. Ontstaan uit de Baikal-breuk, vertoont het meer gelijkenissen met het Baikalmeer wat betreft zijn hydrologische regime en minerale waterinhoud, wat het soms de bijnaam “kleine broer van het Baikalmeer” heeft opgeleverd. De maximale diepte van het meer is 262 meter, de lengte van het meer is 136 kilometer, de maximale breedte is 36,5 kilometer, de oppervlakte is 2620 km². Khubsugul is het diepste meer van Mongolië.

Ga op een buitengewone winterreis naar het hart van Mongolië en ontdek de magie van het schaatsen op de serene bevroren landschappen. Onze IJsschaatstour belooft niet alleen de sensatie van glijden over open ijs, maar ook onderdompeling in de Mongoolse cultuur en adembenemende natuurlijke schoonheid.

mong-5

FIT schaats avontuur in Mongolie
Wanneer: van 26 februari t/m 6 maart 2024!

Deze reis vindt elk jaar plaats.

Prijs: € 2350 euro, p.p. **

** zie ook Reis en Prijsinfo

Voor wie is deze reis bestemd?
Bij uitstek geschikt voor schaatsverenigingen en clubs die avontuurlijk zijn ingesteld. Teamwork, flexibiliteit en een positieve levenshouding zijn essentieel voor deelname aan deze tour.
Uiteraard is individuele inschrijving ook mogelijk.

Groepsgrootte:
Informatie volgt

Contact
Stefan Rasing
(directeur Fit Avontuurlijke Sportreizen)
T: 06 – 42547010
M: stefan@fitavontuurlijkesportreizen.nl

RESERVEER NU

Reserveren is niet persé boeken!

Per dag is in het programma aangegeven Ontbijt (O), Lunch (L), Dinner (D)

Dag 1 – Aankomst in Ulaanbaatar: Stadstour Je avontuur begint wanneer je aankomt in de bruisende stad Ulaanbaatar. Maak kennis met de unieke mix van moderniteit en traditie in de hoofdstad tijdens een boeiende stadstour. Accommodatie – hotel. Inclusief L, D.

mong-6

Dag 2 – Rit naar Moron (800 km) Maak een schilderachtige rit naar Moron, waarbij je 800 km aan asfaltwegen overbrugt. Verwonder je over de veranderende landschappen terwijl je op weg gaat naar je schaatsavontuur. Accommodatie – hotel. Inclusief O, L, D.

mong-7

Dag 3 – Reis naar het Meer en Eerste Schaatsen dag. Een opwindende rit van 100 km brengt je naar de rand van het Khuvsgul-meer. Begin je schaatsreis met een opwarmingsessie op het bevroren meer, genieten van de schone natuur. Accommodatie Mobile camp. Inclusief O, L, D.

mong-8

Dagen 4 en 5 – Omarm het Schaatsavontuur Geniet van twee volle dagen schaatsplezier op het glinsterende ijs van het Huvsgul-meer. Of je nu een ervaren schaatser bent of een beginner, dit bevroren paradijs biedt het perfecte decor voor onvergetelijke momenten. Accommodatie Mobile camp. Incl. O, L, D.

mong-9

Dag 6 – IJsfestival en Terugkeer naar Moron Dompel jezelf onder in de festiviteiten van het IJsfestival, een levendige viering van de Mongoolse cultuur aan de oevers van het meer. Later op de avond keer je terug naar Moron voor een welverdiende rust. Accommodatie – hotel. Inclusief O, L, D.

Dag 7 – Terugreis naar Ulaanbaatar (800 km) Begin aan je terugreis naar Ulaanbaatar, waar moderne gemakken wachten na je ijskoude avontuur. Accommodatie – hotel. Inclusief O, L, D.

Dag 8 – Adelaarsfestival Aanschouw het adembenemende Adelaarsfestival, een vertoning van traditionele vaardigheden in adelaarsjacht die je in ontzag zal achterlaten. Accommodatie – hotel. Inclusief O, L, D.

mong-10

Dag 9 – Verkenning van het Terelj Nationaal Park (140 km) Maak een dagtocht naar het prachtige Terelj Nationaal Park. Neem deel aan activiteiten zoals paardrijden, boogschieten en maak kennis met het nomadische leven tijdens een bezoek aan een lokaal gezin. Accommodatie – hotel. Inclusief O, L, D.

mong-11

Dag 10 – Vaarwel aan Mongolië Je onvergetelijke winteravontuur komt tot een einde. Vlieg uit met herinneringen aan schaatsen op bevroren meren, het ervaren van de Mongoolse cultuur en het omarmen van de ongetemde schoonheid van dit land. Accommodatie – hotel. Inclusief O

Tourdetails:

  • Data: 26 februari – 6 maart
  • Inbegrepen: Accommodatie (yurt, hotel 3*), vervoer, begeleide activiteiten, maaltijden volgens reisplan*
  • Prijs exclusief vlucht naar Ulaanbaatar 2350 euro p.p.

*Het reisplan kan nog iets wijzigen

Boek Je Winterse Ontsnapping: Ben je klaar om de sensatie van schaatsen in de ongerepte winterlandschappen van Mongolië te ervaren? Veilig je plek op deze buitengewone reis door contact met ons op te nemen via telephone +316 425 47010 of onze website te bezoeken op www.fitavontuurlikesportreizen.nl

Op de site gaat u naar de schaatsreis Mongolie en u kunt hier uw reis reserveren. U kunt zich ook via de site aanmelden voor een informatiebijeenkomst op 25 november van 13.00 – 15.00 uur Locatie Mongolische camping Kamervoort 25a Angeren. Op 25 november in de ochtend kunt u ook online ee informatiebijeenkomst bijwonen. U wordt dan verzocht uw  mail te mailen naar stefan@fitavontuurlijkesportreizen.nl

Bereid je voor om herinneringen te creëren die een leven lang meegaan terwijl je schaatst, ontdekt en jezelf onderdompelt in de wonderen van het winterwonderland van Mongolië.

Prijs:
€ 2350,= per persoon

Inbegrepen in de reissom:

informatie volgt

Niet inbegrepen in de reissom:

• Uitgaven van persoonlijke aard (telefoon, bar, wasserij, fotografie in bepaalde musea, fooien etc.)
• Reserveringskosten € 12,50 p.p.
• Calamiteiten fonds € 2,50 p.p.
• Annulerings- en/of reisverzekering, waarbij zij opgemerkt dat een adequate reisverzekering verplicht is.

Reisvoorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR-Consumentenvoorwaarden van toepassing.

Voor wie
De recreatieve en goed getrainde sporter

Onze missie en visie
Fit Avontuurlijke Sportreizen biedt u de mogelijkheid om van uw duursport een avontuur te maken. Wij bieden sportreizen op plekken waar de natuur en cultuur nog vrijwel onaangetast is door het massa toerisme. FIT Avontuurlijke Sportreizen organiseert voor u het onverwachte, het onbekende in prachtige natuur gebieden. We laten u het basic buitenleven in andere landen ervaren afgewisseld met modernere leefomstandigheden. We werken nauw samen met de lokale bevolking en creëren werkgelegenheid en voorkomen zo vaak de trek naar de stad zodat oude tradities en culturen niet verloren gaan.

Van de sporters die deel hebben genomen aan een van onze reizen horen wij de volgende uitspraken:
“Verwonderd over de natuur en de afwisseling in de reis van traditioneel naar modern.” en “Verrast door het kijkje in het authentieke leven van de lokale bevolking.”
“Je start als individu, maar wordt uiteindelijk een groep.”
“Prettig dat er veel aandacht is voor het individuele prestatieniveau.”
“Geen extreem sport omdat het moet, maar je kunt wel tot je eigen max gaan.”

27 dec Baikal bovenal!!

  In de onvoorstelbaar uitgestrekte wildernis van Zuid-Siberië, grenzend aan de Mongoolse steppe, herbergt het gebied een meer, dat als bijnaam de "Parel van Siberië" heeft: het 650 km lange Baikalmeer, of in het Russisch ‘Ozero Baykal’. Het woord Baikal komt oorspronkelijk uit het Turks, waarbij...

Lees meer

29 nov Grenzen-verleggend-schaatsen diep in Azië!

Op zoek naar een ‘Tocht der Tochten’ in het buitenland? Kijk je uit naar een ‘alternatieve’ schaatstocht met hetzelfde heroïsche karakter als ons eigen Nederlands evenement, waarbij Friese steden worden aangedaan? Welnu, doorgewinterde tourschaatsers komen binnenkort opnieuw aan hun trekken!    FIT Avontuurlijke sportreizen is opnieuw - begin...

Lees meer

06 nov Binnenkort weer de eigen ondervinding: geen Muur van scheiding, maar van binding! Schaatsen op de Huanghe, de Gele Rivier in China!

De Chinese Muur of Grote Muur is een uit aarde en stenen opgetrokken verdedigingslinie in het noorden van China. De ruim 6.000 kilometer lange muur moest het Chinees Keizerrijk beschermen tegen vijandelijke nomadische ruitervolkeren. De Muur heeft tientallen poorten, die gebruikt werden voor de strak geregelde handel met de steppenvolken. De...

Lees meer

12 okt NIEUW !! NIEUW !!: Schaatsen in Zweden

FIT Avontuurlijke Sportreizen biedt in het voor jaar 2018 een uniek schaatsavontuur in Zweden! In samenwerking met lokale sporters en gidsen zijn op enkele meren schaats-tracks uitgezet en bestaat er zelfs de gelegenheid om het schaatsprogramma af te sluiten (na 4 dagen plezier en avontuur...

Lees meer

18 sep FIT’s traktatie: communicatie en informatie!

Wat FIT Avontuurlijke Sportreizen ook organiseert, het draait allemaal om communicatie en informatie. En het speelt zich allemaal af op drie niveaus: 1) zij informeert geïnteresseerde sporters en avonturiers over een breed aanbod van mogelijkheden en communiceert daarover via verschillende ‘kanalen’, 2) zij organiseert informatiebijeenkomsten...

Lees meer

11 sep FIT blijft inspireren, stimuleren en motiveren!

Zélf op de mountainbike langs niet-alledaagse paden in de schitterende natuur ergens in Bosnië of Zuid-Afrika of op schaatsen over een spiegelgladde ijsvloer in Zuid-Siberië zoeven!    Het ultieme gevoel van ruimte, vrijheid en gezond bewegen werkt ongelofelijk inspireren op de sporter of avonturier, die op zoek...

Lees meer