FIT Sports Iceskating Steppe Challenge of Kazachstan 2020

Schaatsen op de Ishim rivier en het Balgash meer in Kazachstan

Kazachstan start

FIT Sports Iceskating Steppe Challenge of Kazachstan 2020

Schaatsen op de Ishim rivier en het Balgash meer in Kazachstan

Vooraankondiging

FIT Avontuurlijke Sportreizen organiseert in 2020 (marathon)schaatsen op Ishim River en het Balgash meer in Kazachstan.

De Ishim rivier is 2.450 kilometers (1.520 mi) lang. De bovenloop van de Ishim passeert Astana , de hoofdstad van Kazachstan. De rivier bevriest vanaf eind november tot maart. In deze periode vindt er een ijs-festival plaats. De locale bevolking van Kazachstan gaan een fantastische ijsbaan op de Ishim Rivier uitzetten. Iedere schaatser komt steeds langs de start en finish voor een stempel. De rivier kronkelt door de hoofdstad van Kazachstan, Astana. Er zijn voldoende verzorgingsposten op het ijs. De lokale bevolking moedigen u aan met traditionele muziek  en kostuums.

Het schaatsen vindt gelijktijdig plaats met een groot Kazachstans ijs-evenement bestaande uit o.a. langlaufen, touwtrekken, gewichtheffen, ijshockey.  Tijdens dit ijs-festival wordt door Nederlandse topschaatsers ook de marathon gereden, maar ook u als recreant kunt de marathon dan rijden of een andere door u vastgestelde afstand.

Op het Balgash meer schaatst u over een ronde van minimaal 25 km. U verblijft in een eenvoudig hotel in Torangalyk.

Kazachstan Skating Challenge 2020
Schaatsen op de Ishim rivier en het Balgash meer Kazachstan

Wanneer: 2 tot en met 12 februari 2020, nog nader te bepalen

Prijs: ± € 1.600,= (excl vlucht)

Voor wie is deze reis bestemd?
Bij uitstek geschikt voor schaatsverenigingen en clubs die avontuurlijk zijn ingesteld. Teamwork, flexibiliteit en een positieve levenshouding zijn essentieel voor deelname aan deze tour.
Uiteraard is individuele inschrijving ook mogelijk.

Groepsgrootte:
De reis gaat door bij een minimum van 50 deelnemers. U krijgt voor 1 februari 2016 bericht als de reis niet doorgaat.
Bij het bereiken van het minimum aantal deelnemers, krijgt u meteen bericht dat de reis wél doorgaat.

Contact
Stefan Rasing
(directeur Fit Avontuurlijke Sportreizen)
T: 06 – 42547010
M: info@fitavontuurlijkesportreizen.nl

RESERVEER NU

Reserveren is niet persé boeken!

VAN DAG TOT DAG PROGRAMMA

DAG 1
Internationale vlucht naar Astana, de hoofdstad van Kazachstan

DAG 2 (L-D)
U arriveert vroeg in de ochtend in Astana en wordt naar uw hotel gebracht. Na de lunch wordt u naar de ijsbaan in Astana gebracht voor een training van een uur. Na het diner is uw tijd vrij te besteden.

DAG 3 (O-L-D)
Na het ontbijt loopt u (2,5 km ± 30 min) over het ijs op de Ishim rivier naar de ijsbaan voor de sfeervolle openingsceremonie. Daarna is de baan geopend voor u als recreant maar ook voor de lokale bevolking. In de middag kunt u clinics volgen gegeven door Nederlandse top-marathonschaatsers aan u als recreant en de lokale bevolking.
Aan het eind van de middag loopt u weer terug naar het hotel voor het diner.

DAG 4 (O-D)
Na het ontbijt loopt u (2,5 km ± 30 min) over het ijs op de Ishim rivier naar de ijsbaan. U kunt tot het eind van de middag schaatsen met de professionals die vandaag hun trainingsrondes draaien, en de lokale bevolking. Ook is er ’s middag weer gelegenheid om een van de  clinics door Nederlandse top-marathonschaatsers te volgen.
Aan het eind van de middag loopt u weer terug naar het hotel voor het diner.

Kazachstan ijsevent

 

DAG 5 (O-L-D)
Na het ontbijt loopt u (2,5 km ± 30 min) over het ijs op de Ishim rivier naar de ijsbaan. Daar vindt dan de 200 km schaatsmarathon voor professionals plaats.
U kunt er ook voor kiezen om Astana te bekijken, zoals het Ak Orda, het presidentiële paleis of  de  Khan Shatyr, vertaald als de Koninklijke Tent, een groot transparant tentvormig bouwwerk. De tent bereikt een hoogte van 150 meter en bedekt een gebied van 140.000 vierkante meters. Onder de tent zijn winkels gebouwd, een midgetgolf, een park, een kleine rivier en een indoor beachcentrum. De straten zijn geplaveid en er is veel ruimte voor evenementen.
Het diner gebruikt u weer in het hotel.

DAG 6 (O-L-D)
Na het ontbijt vertrekt u per trein naar het Balgash-meer. U reist door een landschap wat zeer eenvoudig aandoet na de luxe van Astana. Tijdens de diverse stops die de trein maakt, probeert de lokale bevolking o.a. vis aan de man te brengen.
U arriveert in de middag in een eenvoudig hotel. U kunt alvast het ijs verkennen. De lokale bevolking heeft een ijsbaan van 25 km aangelegd. Het diner gebruikt u in het hotel.

 

Kazachstan trein

 

DAG 7 en 8 (O-L-D)
Op beide dagen kunt u schaatsen op de ijsbaan van 25 km die door de lokale bevolking is aangelegd.
Op dag 8 gaat u na het diner met de nachttrein naar Almaty.

DAG 9 (O-L)
U wordt naar uw hotel in Almaty gebracht. Er volgt een sightseeing tour door de stad en naar Medeo, een beroemde schaatsbaan in Kazachstan. De baan ligt op 1.691 meter hoogte, waarmee het een van de hoogste schaatsbanen ter wereld is. Door de bijzondere ligging in de vallei Medeo kan er onder bepaalde omstandigheden rugwind gedurende een gehele ronde schaatsen optreden. U krijgt de gelegenheid om zelf een aantal rondes te schaatsen. Als er nog tijd over is, kunt u op eigen gelegenheid het wintersportgebied Chymbulaq bezoeken. U dineert op eigen gelegenheid.

Kazachstan medeo

 

DAG 10 en 11 (O-L)
U vertrekt voor een 2 daagse excursie naar Kolsai. U gaat naar Charyn Canyon gelegen in het Charyn National Park. De Canyon wordt omschreven als kleine broertje van de Grand Canyon’s. De Canyon zelf is ongeveer 150 km lang en op plaatsen tot 300 meter diep. Een gebied van bijzonder belang, is een gebied van 2 km genaamd de Vallei van Kastelen, als gevolg van de pilaren en rotsformaties vormen imposante, bijna kunstmatige structuren.

U overnacht bij een gastfamilie op basis van ontbijt en lunch. Dag 11 reist u per bus terug naar Almaty.

DAG 12 (O-D)
Een vrij te besteden dag in Almaty.
Optioneel kunt u skiën of schaatsen in de Medeo. Beiden niet inbegrepen in de prijs. ’s Avonds is er een folklore avond.

DAG 13 (O)
Transfer naar de het vliegveld van Almaty voor de terugreis naar Nederland.

Wanneer:
eind februari/begin maart 2016

Prijs:
± € 1.600,=

Inbegrepen in prijs
Alle maaltijden volgens Dag tot Dag programma
O = Ontbijt
L = Lunch
D = Diner
Engelstalige gidsen
Alle transfers

Niet Inbegrepen in de prijs
Internationale vlucht naar Kazachstan, ± € 500,=
Reis- en ziektekostenverzekering
Annuleringsverzekering
Alle niet genoemde/vermelde maaltijden
Optionele excursies
Eventuele visumkosten

Visum
U kunt uw visum zelf regelen of dit door FIT avontuurlijke Sportreizen laten doen. U kunt dit bij de definitieve boeking aangeven.
U heeft voor het aanvragen van een visum een paspoort nodig dat tot minimaal 6 maanden na vertrek geldig is.

Deelnemersbijeenkomst
Na het reserveren of boeken van uw reis krijgt u van Fit avontuurlijke Sportreizen een uitnodiging voor een deelnemersbijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst krijgt u gedetailleerde achtergrondinformatie over uw reis en heeft u volop gelegenheid om vragen te stellen.

Voor wie
De recreatieve en goed getrainde sporter

Onze missie en visie
Fit Avontuurlijke Sportreizen biedt u de mogelijkheid om van uw duursport een avontuur te maken. Wij bieden sportreizen op plekken waar de natuur en cultuur nog vrijwel onaangetast is door het massa toerisme. FIT Avontuurlijke Sportreizen organisereert voor u het onverwachte, het onbekende in prachtige natuur gebieden. We laten u het basic buitenleven in andere landen ervaren afgewisseld met modernere leefomstandigheden. We werken nauw samen met de lokale bevolking en creëren werkgelegenheid en voorkomen zo vaak de trek naar de stad zodat oude tradities en culturen niet verloren gaan.

Van de sporters die deel hebben genomen aan een van onze reizen horen wij de volgende uitspraken:
“Verwonderd over de natuur en de afwisseling in de reis van traditioneel naar modern.” en “Verrast door het kijkje in het authentieke leven van de lokale bevolking.”
“Je start als individu, maar wordt uiteindelijk een groep.”
“Prettig dat er veel aandacht is voor het individuele prestatieniveau.”
“Geen extreem sport omdat het moet, maar je kunt wel tot je eigen max gaan.”