Stefan gaat ‘uitproberen’…. Schaatsliefhebbers zullen er alleen maar van kunnen ‘profiteren’!

Stefan gaat ‘uitproberen’…. Schaatsliefhebbers zullen er alleen maar van kunnen ‘profiteren’! // 15 nov 2016

De ijzige droom van een toerschaatser: krakende, koude winters en oppervlaktewater dat in de winter in een spiegelende natuurijsvlakte verandert! Met het gevolg dat er waanzinnige schaatsplekken ontstaan, waar kilometers onaangetast ijs aan je voeten liggen. Blijft het bij een droom? Door wijzigingen in het klimaat misschien wel in Nederland, maar Stefan Rasing van FIT Avontuurlijke Sportreizen heeft daar een meer dan ‘passende’ oplossing voor!

Stefan-Rasing-200x257  745

Zij maakt een ‘onvoorstelbare’ schaatsreis tot werkelijkheid! In China was (en zal het begin januari 2017 ook weer zijn!) de Huanghe, de Gele Rivier, al eerder een locatie voor klein- en grootschalige en gezellige schaatsevenementen. Maar nu is hij er in geslaagd om geïnteresseerde Nederlandse schaatsers daar in het verre Zuid-Siberië unieke schaatsuitdagingen te laten aangaan. Stoeien en strijden met de elementen, maar tegelijkertijd de ruimte en de vrijheid ervaren, alsof de horizon aan de einder inderdaad ‘eindeloos’ is! De spiegelende natuurijsvlakte van het Baikalmeer vormt er één grote schaatsplek, waar kilometers natuurijs de échte liefhebbers uitnodigt om zich te ‘verplaatsen op de schaatsen’!

  Eugene Rudykh.3  SiberieRots  Siberie schaatsers op meer

Hij gaat deze week de laatste hand leggen aan de optimale voorbereiding van een dag-tot-dag programma. Dat wil zeggen al zicht krijgen op schaatsroutes, het dagelijkse onderdak regelen en alles in het werk stellen om het verblijf van de deelnemende schaatsliefhebbers zo aangenaam mogelijk te maken! Zo zal dus voorjaar 2017 een eerste schaatsreis naar het op het Baikalmeer georganiseerd gaan worden. En de voortekenen wijzen er al op, dat het bij menige liefhebber de schaatskoorts reeds heeft aangewakkerd! Dus wees snel en bezoek de website www.sportavontuurlijkesportreizen.nl. En breng ook jouw Facebook-vrienden van dit nieuws op de hoogte. Ook zij zullen dit als niets anders zien dan één grote uitdaging, om ook in te schrijven en deze unieke schaatsbeleving mee te maken!

199110