Stilstaan bij Kyrgizstan!

Stilstaan bij Kyrgizstan! // 19 apr 2016

Op onze website spreken we tot nu toe over Kyrgizstan, dat ook wel het ‘Zwitserland van Centraal-Azië’ wordt genoemd. De in het Nederlands te hanteren naam dient in feite Kirgizië te zijn, tenslotte een land waar aangetroffen rotstekeningen het bewijs vormen van bewoning zo’n driehonderdduizend tot tweehonderdduizend jaar geleden. De eerste geschreven bronnen zijn Chinese geschriften van ongeveer tweeduizend jaar voor Christus.

Bosnie-Borackomeer        o-CYCLING-VACATION-facebook

Reden temeer om de schijnwerper maar eens even nader op Kirgizië te richten! Het land is sinds 1991 onafhankelijk van de voormalige Sovjet-Unie, ligt voor de helft boven de 3000 meter hoogte – het Tiensjangebergte – en staat bekend om zijn prachtige heuvelachtige landschappen. Een ander karakteristiek aspect van Kirgizië vormt het grote Issyk Kul meer, zo’n 182 km lang en 60 km breed. Rondom het meer dat bekend staat om zijn warme temperatuur, liggen verschillende met sneeuw bedekte bergtoppen. De bevolking bestaat veelal uit rondtrekkende nomaden, die een primitief bestaan leiden en tegelijkertijd een hartverwarmende gastvrijheid aan de dag leggen. Kirgizië heeft een landklimaat. In de zomermaanden kan de temperatuur oplopen tot 35 graden Celsius, terwijl tijdens de wintermaanden het kwik in de thermometer richting het vriespunt kruipt.

FIT Avontuurlijke Sportreizen biedt uit haar totaalprogramma een tweetal ‘uitdagende’ mountainbike reizen aan, variërend van 16 tot 22 dagen, steeds beginnend in Bishkek, de groene hoofdstad waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Daarna volgen dagen van fietsen over hoge bergkammen en door de uitgestrekte dalen die Kirgizië kenmerken. Per mountainbike tevens naar één van de trekpleisters van het land: het natuurreservaat rond het genoemde Issyk Kul meer, dat 1600 meter boven de zeespiegel ligt en tussen de bergkammen van Küngey Alatau en het Terskey Alatau gebergte ligt ingeklemd.

Kortom, snel verdere informatie en bijzonderheden opdoen via een bezoek aan de website www.fitavontuurlijkesportreizen.nl. Tot ziens in Kirgizië en deel deze blog via Facebook met je vrienden!