’t Is uitdagende sport … waar ik me op stort !

’t Is uitdagende sport … waar ik me op stort ! // 24 jun 2016

Jaren geleden was de Mekong Delta een waar strijdtoneel van Noord- en Zuid Vietnamezen, die bijgestaan werden door Amerikaanse soldaten. Nog steeds vormen de savannes van een wildpark in Zuid-Afrika een eldorado voor de enkel tot onze verbeelding sprekende wilde dieren. Tradities van duizenden jaren zijn nog altijd te beleven bij bevolkingsgroepen langs het Baikalmeer in Zuid-Siberië of op de steppes van het uitgestrekte Mongolië of in Kirgyzië. En tenslotte zijn ook allerlei ‘decors’ in Europa (Bosnië Herzegovina, Rhodos, de Belgische en Noord-Franse Ardennen) onderhevig geweest aan historische, geo- en demografische en daardoor ook culturele veranderingen.

Fietser-op-weg-omhoog   1024px-Tien-szan1   Kyrgystan 16 dagen biker

En tegelijkertijd blijkt dat alle genoemde bestemmingen voor avontuurlijk ingestelde sporters een ‘eldorado’ vormen om fysieke uitdagingen aan te gaan. Voldoende reden dus om eens kennis te maken met de vele ‘zinnen-prikkelende’ ervaringen binnen het programma van FIT Avontuurlijke Sportreizen. Mountainbiken over zowel op geasfalteerde wegen, als op slingerende en onverharde paadjes, zowel door dichte bossen, als langs steppeachtige weidegebieden, rijstvelden en meren, zowel bergop over steile en stenige paadjes, als naar beneden suizend en eindigend aan een uitgestrekt zandstrand! Schaatsen over zowel onmetelijke ijsvlaktes van rivieren in China, als verschillende meren in Mongolië en Zuid-Siberië. Tenslotte, zowel zwemmen in groene, heldere meren, fietsen in een bergachtig gebied, als hardlopen over onverharde paden langs het meer en in de bergen.

Kyrgistan Start 2

Stuk voor stuk ‘ongekende’ ervaringen op dan inmiddels bekende bestemmingen, maar waar je voorheen nauwelijks weet van had. Dit alles biedt FIT Avontuurlijke Sportreizen! Je doet er dus goed aan om snel haar website www.fitavontuurlijkesportreizen te raadplegen en in te schrijven voor een evenement, waar je je dan op zo’n ‘onbekende’ bestemming op stort! Vergeet daarbij vooral niet om ook jouw Facebook-vrienden hierover in te lichten. Je wilt hen immers ook volop laten (mee)genieten van ‘ongekende’ belevenissen!

Nietwaar?