‘The Big Five’ – vroeger, financiële raad, nu … raad maar eens waar het thans voor staat!?

‘The Big Five’ – vroeger, financiële raad, nu … raad maar eens waar het thans voor staat!? // 06 jun 2016

Vroeger was het in de financiële advieswereld duidelijk: de ‘Big Five’ – Arthur Andersen, KPMG, Deloitte & Touche, PricewaterhouseCoopers en Ernst & Young – verzorgde de accountancy van ’s werelds grootste ondernemingen. Tegenwoordig is er ook in een andere omgeving sprake van de ‘Big Five’, namelijk in de wereld van persoonlijkheidstesten. De ‘Big Five’- test geeft vijf dimensies waarmee het karakter, ofwel de persoonlijkheid, van personen beschreven kan worden door van elk van die dimensies aan te geven of die meer of minder van toepassing is op die persoon.

ZA Zonsondergang

Maar voor FIT Avontuurlijke Sportreizen staat de ‘Big Five’ duidelijk voor iets anders! Hierbij verplaatsen we ons eerst naar Afrika, één van de meest fascinerende continenten van de wereld. Al eeuwenlang hebben de Afrikaanse vlakten en de wilde dieren die er leven mensen gefascineerd. De ‘Big Five’ staan voor: buffels, leeuwen, luipaarden, olifanten en neushoorns. De term komt namelijk oorspronkelijk uit de jagerswereld. Als jager verdiende je pas echt respect wanneer je deze vijf groten aan de schoorsteenmantel had hangen, omdat het ‘vangen’ van grote, wilde dieren als aller moeilijkst gold en de meest begerenswaardige jachttrofeeën opleverde.

ZA Olifanten op weg  ZA Start tijdelijk  safari-tour

Echter, waar men er vroeger op uittrok om de ‘Big Five’ te doden, komen tegenwoordig mensen van heinde en verre om deze niet OM, maar VAST te leggen op de gevoelige plaat. Grote, Afrikaanse dieren dus die iedere persoon die op safari gaat, gezien wil hebben. Oog in oog komen te staan met deze indrukwekkende dieren in hun natuurlijke habitat is een werkelijk unieke ervaring.
Wat zou deze rijkdom aan ‘wilde beesten’ in een Afrikaans wildpark te maken kunnen hebben met het aanbod van FIT Avontuurlijke Sportreizen? Wel, haar twee unieke evenementen in Zuid-Afrika: de Racecycling Challenge en de Kruger Challenge, kunnen je in direct contact brengen met deze ‘Big Five’! Hoe? Kijk maar snel op de website www.fitavontuurlijkesportreizen.nl en breng ook jouw Facebook-vrienden op de hoogte van de sportieve mogelijkheden, die onvergetelijke belevenissen zullen worden.

Wedden dat … een ontmoeting met de ‘Big Five’ zal leiden tot een gezamenlijke ‘high five’!