Topsport for Life

Coaching van zieken en het organiseren van avontuurlijke sportreizen en evenementen zijn onze pijlers

 

Logo Fitavontuurlijkereizen

 

 Logo Topsport for life

 

 

FIT AVONTUURLIJKE SPORT REIZEN, onze reizen openen harten.

Onze reizen opende harten van mensen die ernstig ziek waren. Bijvoorbeeld het schaatsen op unieke onbekende bestemmingen in de wereld  maakt dat je meer op elkaar aangewezen bent. Leidt tot unieke belevenis, biedt gezonde spanning, biedt uitdaging, biedt mogelijkheid tot zelfontwikkeling, tot het verbeteren van je eigen prestaties in alle opzichten. Het geeft je een kick.  Zo gebeurde het dat op één van onze reizen bij het behalen van de finish bleek dat er een aantal mensen ongeneeslijk ziek waren. Ze hadden zichzelf overwonnen, tranen vloeide van geluk! Een bijzonder moment voor ons allen. Daar wil FIT avontuurlijke sportreizen zich met hart en ziel voor inzetten.

Op een beurs vertelde ik dit tegen naar later bleek Miel in ’t Zand de voorzitter van Topsport for Life.

De samenwerking tussen FIT Avontuurlijke Sportreizen en Topsport For Life werd een feit.

 

Stichting Topsport for Life is een initiatief van een aantal (ex)topsporters die zich willen inzetten voor mensen met een levensbedreigende ziekte. Het doel van Topsport for Life is om mensen die levensbedreigend ziek zijn een in alle opzichten ‘beter’ leven te geven.

 

FIT avontuurlijke sportreizen organiseert in samenwerking met Topsport for life unieke avontuurlijke sportieve reizen. Wij willen dat een ernstig zieke en zijn of haar directe naaste(n) door haar inzet en die van onze sportieve helden het leven draaglijker en aangenamer ervaart

Onze gezamenlijke missie is volwassen mensen die levensbedreigend ziek zijn (bijv. met kanker of ALS) een in alle opzichten ‘beter’ leven te geven. Met ‘beter’ wordt bedoeld onze persoonlijke inzet en persoonlijke aandacht voor een hogere kwaliteit van leven van individuele ernstig zieke mensen, ook wanneer er geen vooruitzicht meer op genezing is.

Topsporters worden omringd door een team van begeleiders en coaches om optimaal te kunnen presteren. Een zieke daarentegen die in zeker zin ook iedere dag een topprestatie moet leveren, staat er heel vaak alleen voor en moet vaak zelf maar uitzoeken hoe ’de grote wedstrijd’ tot een goed einde kan worden gebracht. Zeker in het geval de zieke is uitbehandeld of wanneer er zelfs geen behandeling mogelijk is.

 

NU LEVEN
Topsport for Life en FIT avontuurlijke Sportreizen onderkennen de parallellen in de levens van iemand die levensbedreigend ziek is en dat van een topsporter en biedt hulp vanuit een topsportfilosofie. Door onze inzet en die van onze sporthelden ervaart de zieke en zijn of haar directe naaste(n) het leven draaglijker en aangenamer en kan daardoor ‘beter leven met een levensbedreigende ziekte’.
Wij richten ons daarbij op volwassen (18+) zieken omdat we zien dat er genoeg initiatieven zijn voor kinderen die ernstig dan wel levensbedreigend  ziek zijn, maar nog weinig initiatieven bestaan voor volwassenen. Verder begrijpen wij dat mensen die vol in het leven staan en geconfronteerd worden.