Bosnië Herzegovina Mountainbike Challenge

een reis ism Topsport for Life

Bosnie mountainbike Start

Vooraankondiging

Wilt u avontuur èn off the beaten track, maar hiervoor niet al te ver reizen? Dan is Bosnië Herzegovina the place to be!

Dit prachtige, ruige en ongerepte land heeft zo haar eigen uitdagingen, die het meer dan de moeite waard maken om doorheen te fietsen. Het menu voor dit avontuur is een mooie mix waar menig avonturier van zal smullen. Op verzoek kunnen we speciale, indien gewenst uitdagender, bikeroutes samenstellen. Onze mountainbike-partners in Jezero en Sarajevo zijn fanatieke bikers die niets liever willen dan u alle prachtige tracks laten beleven.

Naast de mountainbike mogelijkheden kunt u ook andere opties kiezen, zoals adembenemende wandelingen/hikes maar ook een bezoek aan de vele bezienswaardigheden in de omgeving, zoals Mustar, de Tito-bunker en het houtsnijwerk museum in Konjic.
Alles gebeurt vanuit Hercegovina Lodges waar u ondergebracht wordt in een 2 of 4 persoonsappartement, met uitzicht op fantastische rotspartijen, beboste bergen en het smaragdgroene Boracko-meer.
Dit is het grootste natuurlijk-gevormde bergmeer van Bosnië en Herzegovina. Het meer ligt verborgen tussen de bergen met loof- en naaldbossen, waardoor er in de directe de omgeving van het meer geweldige mountainbike-, maar ook wandelroutes uit te zetten zijn.

 

Logo Topsport for life

Deze reis wordt georganiseerd in samenwerking met Topsport for Life. Topsport for Life is in 2010 opgericht en stelt zich tot doel om volwassen mensen die levensbedreigend ziek zijn (bijv. met kanker of ALS) een in alle opzichten ‘beter’ leven te geven. Met ‘beter’ wordt bedoeld onze persoonlijke inzet en persoonlijke aandacht voor een hogere kwaliteit van leven van individuele ernstig zieke mensen, ook wanneer er geen vooruitzicht meer op genezing is. Dit betekent dat ook mensen met een levensbedreigende ziekte zich als deelnemer aan deze reis zullen inschrijven.

Bosnië Herzegovina Mountain Bike Challenge

Wanneer: 10 t/m 17 oktober 2021

Wij zijn nog bezig met de details van het programma en de financiering van de reis. Zo is nog niet bekend welke bijdrage wij in de kosten zullen vragen aan deelnemers. Met deze bekendmaking en informatie willen wij echter zo snel mogelijk de belangstelling polsen zodat we in de 2e helft van augustus alle details bekend kunnen gaan maken. Ben je in de gelegenheid en wil je er in principe bij zijn? Druk dan op de knop Reserveren hieronder. Dit verplicht je dus nog tot niets. Definitieve aanmelding doe je dan zodra alle details en prijzen bekend zijn.

 

Contact
Stefan Rasing
(directeur Fit Avontuurlijke Sportieve reizen)
T: 06 – 42547010
M: info@fitavontuurlijkesportreizen.nl

RESERVEER NU

Reserveren is niet persé boeken!

VAN DAG TOT DAG PROGRAMMA

DAG 1
Vanaf het vliegveld in Sarajevo wordt u naar Herzegovina Lodges aan het Boracko meer gebracht. Het gebied rond de lodges is een waterrijk gebied en bij Bosniërs vooral bekend als raft-, vis- en zwemgebied.
Afhankelijk van de aankomstijd is er gelegenheid om de omgeving te verkennen.

DAG 2
Mountainbike tocht naar Mustar, een combinatie van sport, cultuur en natuur. Met de mountainbike fietst u over een  avontuurlijke grindweg afgewisseld met grote keien, rotsblokken en prachtige vergezichten naar Mustar. Daar maken we natuurlijk kennis met ‘dé brug’ maar ook met de vele kleine stenen straatjes die in deze stad te vinden zijn.

B-H Brug Mustar

Indien noodzakelijk kunt u met de auto terug naar uw appartement.

 

DAG 3
Optie 1: Hoewel mountainbiken in Bosnië en Herzegovina relatief nieuw is zorgen de spectaculaire landschappen en het uitgebreide netwerk van bergwegen er voor dat dit een perfecte bestemming is voor avontuurlijke mountainbike trektochten.
Deze mountainbiketocht  van vandaag staat garant voor een onvergetelijke route in de omgeving. Uitdagende singletracks en oude karavaanwegen leiden diep de bergen in, waarbij we door nederzettingen rijden waar het leven nog steeds zijn eeuwenoude gang gaat.
Niet voor niets heeft National Geographic Magazine Bosnië en Herzegovina in 2012 uitgeroepen de beste Mountainbike Adventure bestemming van de wereld!

Optie 2: Een prachtige wandeltocht/Hiking van ca. 10 km gecombineerd met een bezoek aan Konjic. Vandaag ontdekken we het “echte” Bosnië: landklimaat, bossen, weilanden, het paradijs van de herders. Wandelen door de ongerepte natuur van Bosnië is een fantastische manier om het land echt te leren kennen!
Bij lokale mensen die zeer authentiek hoog in de bergen wonen zouden wij eventueel koffie kunnen drinken (onder voorbehoud). Vandaag hebben we lunchpakketten i.p.v. een georganiseerde lunch. Laat op de dag terug naar Konjic, vervolgens terug naar Boracko meer voor het diner.

Bosnie Hike

 

DAG 4
Optie 1: Mountainbiketocht naar Lukomir, gecomineerd met een bezoek aan Konjic. U gaat per mountainbike (of bus) naar de historisch belangrijke plek “Tito Bunker”.  Er is een Engels sprekende gids, en natuurlijk bedoeld om ons wat historische achtergrondinformatie mee te geven. De  Tito-bunker in Konjic, het in 1953 in het diepste geheim gebouwd ondergronds hoofdkwartier van Tito. Het is één van de grootste infra-projecten geweest van het Joegoslavische leger.

Een stadswandeling door Konjic van enkele uren brengt ons langs typische oorspronkelijke begraafplaatsen, een moskee, een orthodoxe en een katholieke kerk. De wandeling brengt ons ook op de lokale markt, waar we de tabak, gerookte vlees, speciale soorten kaas en andere lokale producten kunnen kopen. Tussendoor bezoeken we één van vele banketbakkerijen (slasticarna) waar we uit een rijk assortiment zoete lekkernijen kunnen kiezen. Ook gaan we naar het outsnijwerk museum, want Konjic is bekendste stad van houtsnijwerk in Europa.

Optie 2: Zwemmen in het unieke smaragdgroene Boracko meer en/of wandelen rondom het meer

DAG 5
Optie 1: Mountainbiketocht naar Cicevo Rula. U fietst het grootst gedeelte van deze route op onverharde wegen door groene bossen en over hoge bergen. Vandaag vertrekken we via de bergen naar “echte” Bosnië: landklimaat, bossen, weilanden, het paradijs van de herders. Bij lokale mensen die zeer authentiek hoog in de bergen wonen zouden wij eventueel koffie kunnen drinken (afhankelijk van de grootte van de groep). Onderweg stoppen wij op een paar interessante plekken zoals hangende bruggen aan de rivier Neretva, graftomben van Katharen. Eten in typische, lokale eethuisje in de bergen.

Bosnie 2 bikers in bos

 

Optie 2: wandeling
Optie 3: Kajakken. Dit is mogelijk afhankelijk van de waterhoogte.
We vertrekken met bus naar een rivier.
De tara rivier ligt in het zuiden van Bosnië en Herzegovina en slingert zich rond de grens met Montenegro. De 1300 meter diepe ¨Grand¨ canyon van de Tara rivier is een beschermd natuurgebied en heeft een lange traditie met allerlei soorten watersporten., voornamelijk rafting en kajakken. De locale inwoners komen hier ook graag voor familie-uitjes, picknicks en barbecues en outdoor activiteiten.

DAG 6
River Rafting, afhankelijk van de waterhoogte.
Bosnië en Herzegovina is een van de beste rafting bestemmingen van Europa en misschien wel van de hele wereld! Niet voor niets zijn in 2009 op de rivier Vrbas de wereldkampioenschappen rafting gehouden. Rafting bieden we aan voor zowel voor de beginneling als voor de meer ervaren rafter. We worden vervoerd naar het beginpunt van onze raftingtocht. De Tara rivier of op de Neretva. De Tara staat garant voor uitdagend raften door ongerepte wildernis en onvergetelijke landschappen op een manier waarop dat bijna nergens in Europa nog mogelijk is.
Het stroomgebied van de Neretva biedt de rafter een opwindende rafting ervaring in een wilde en ongerepte natuur. Op het programma staan diepe canyons, steile bergwanden en unieke endemische flora en fauna.

Bosnie raften

 

Terug in het hotel is er ’s avonds live muziek (onder andere ook traditionele Bosnische sevdah muziek – mensen vergelijken het met Portugese fado). Maar ook moderne, bekende liedjes kunnen er gespeeld worden.

DAG 7
Na het ontbijt vertrekken we voor een kennismaking met Sarajevo. De stad is beroemd om zijn traditionele religieuze diversiteit. Aanhangers van de islam, het jodendom, het katholicisme en de orthodoxe kerk wonen hier al vele eeuwen naast en met elkaar. Maar Sarajevo is tegenwoordig ook weer een bruisende stad met cafés, muziek, kunst en vele culturele evenementen. Sinds het einde van de oorlog in 1995 is de stad in oude glorie hersteld en de inwoners genieten weer als vroeger van alles wat een stad te bieden heeft. De lunch vanmiddag wordt opgediend in Inat Kuca.

Optie 1 wandelen/ hiking
Optie 2 wandelen, hiking, zwemmen
Optie 3 Mountainbiken rond het meer
Bij voldoende interesse gaan we een dagje naar Dubrovnik

DAG 8
Transfer naar vliegveld Sarajevo en terugvlucht naar Düsseldorf

Prijs:

 

wij zijn nog bezig met de details van het programma en de financiering van de reis. Zo is nog niet bekend welke bijdrage wij in de kosten zullen vragen aan deelnemers. Met deze bekendmaking en informatie willen wij echter zo snel mogelijk de belangstelling polsen zodat we in de 2e helft van augustus alle details bekend kunnen gaan maken. Ben je in de gelegenheid en wil je er in principe bij zijn? Geef dit dan alsjeblieft zo snel mogelijk met een email aan info@topsportforlife.nl aan ons door. Dit verplicht je dus nog tot niets. Definitieve aanmelding doe je dan zodra alle details en prijzen bekend zijn.

Voor wie
De recreatieve en goed getrainde sporter

Onze missie en visie
Fit Avontuurlijke Sportreizen biedt u de mogelijkheid om van uw duursport een avontuur te maken. Wij bieden sportreizen op plekken waar de natuur en cultuur nog vrijwel onaangetast is door het massa toerisme. FIT Avontuurlijke Sportreizen organiseert voor u het onverwachte, het onbekende in prachtige natuur gebieden. We laten u het basic buitenleven in andere landen ervaren afgewisseld met modernere leefomstandigheden. We werken nauw samen met de lokale bevolking en creëren werkgelegenheid en voorkomen zo vaak de trek naar de stad zodat oude tradities en culturen niet verloren gaan.

Van de sporters die deel hebben genomen aan een van onze reizen horen wij de volgende uitspraken:
“Verwonderd over de natuur en de afwisseling in de reis van traditioneel naar modern.” en “Verrast door het kijkje in het authentieke leven van de lokale bevolking.”
“Je start als individu, maar wordt uiteindelijk een groep.”
“Prettig dat er veel aandacht is voor het individuele prestatieniveau.”
“Geen extreem sport omdat het moet, maar je kunt wel tot je eigen max gaan.”