Cross triathlon duursport trainingskamp Bosnië Herzegovina

Bosnie mountainbike Start

Wilt u een mooi fysiek avontuur èn off the beaten tracks, maar hiervoor niet al te ver reizen? Dan is Bosnië Herzegovina the place to be! De temperatuur is aangenaam tussen de 20 en 26 graden.

Dit prachtige, ruige en ongerepte land heeft zo haar eigen uitdagingen, die het meer dan de moeite waard maken om doorheen te fietsen, te zwemmen en hard te lopen. Het menu voor dit fysieke avontuur is een mooie mix waar menig sporter en of avonturier van zal smullen. We hebben speciale, uitdagende, bikeroutes samengesteld. Onze mountainbike-partners in Jezero en Sarajevo zijn fanatieke bikers die niets liever willen dan u alle prachtige tracks laten beleven. Daarnaast zwemt u in een smaragd groen meer omgeven tussen bergen. Een plek die u nooit zult vergeten. Een mooi stuk ongerepte natuur, helder en schoon water, gezonde lucht mooie hoge bergen met  prachtige off road routes.

De trainingen worden verzorgd en begeleid door Diederik Scheltinga en Evert Scheltinga.
Rob Barel en Johan Neevel hebben het terrein al ervaren, hoogteverschillen overbrugt, zweet achtergelaten en zelf een prachtig verhaal gemaakt  met een mooie sport. Beide heren hebben meegewerkt aan de organisatie van deze week en zullen hier bij betrokken blijven.

Alles gebeurt vanuit Hercegovina Lodges waar u ondergebracht wordt in een 2 of 4 persoonsappartement, met uitzicht op fantastische rotspartijen, beboste bergen en het smaragdgroene Boracko-meer.
Dit is het grootste natuurlijk-gevormde bergmeer van Bosnië en Herzegovina. Het meer ligt verborgen tussen de bergen met loof- en naaldbossen, waardoor er in de directe de omgeving van het meer geweldige mountainbike-, maar ook wandelroutes uit te zetten zijn. Dit is het grootste natuurlijk-gevormde bergmeer van Bosnië en Herzegovina. Het meer ligt verborgen tussen de bergen met loof- en naaldbossen, waardoor er in de directe de omgeving van het meer geweldige mountainbike-, maar ook wandelroutes uit te zetten zijn.

Cross triathlon duursport trainingskamp Bosnië Herzegovina

Wanneer: 22 juni t/m 29 juni, 2021
De inschrijving sluit op 5 april 2021

Deze reis vindt elk jaar plaats.

Prijs: € 1.125,=
(afhankelijk van inflatie en indexering)

Groepsgrootte
Vanaf 60 personen. U kunt zich met uw eigen samengestelde groep en of individueel inschrijven.

Deelnemersbijeenkomst
Na het reserveren of boeken van uw reis krijgt u van Fit avontuurlijke Sportreizen een uitnodiging voor een deelnemersbijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst krijgt u gedetailleerde achtergrondinformatie over uw reis en heeft u volop gelegenheid om vragen te stellen.

N.B. Optionele programma’s om u verblijf te verlengen voor – en of aansluitend aan deze reis is mogelijk. Indien u hier interesse in heeft kunt u dit kenbaar maken via ons reisbureau

Contact
Stefan Rasing
(directeur Fit Avontuurlijke Sportieve reizen)
T: 06 – 42547010
M: info@fitavontuurlijkesportreizen.nl

RESERVEER NU

Reserveren is niet persé boeken!

VAN DAG TOT DAG PROGRAMMA

Dagelijks bieden we gelegenheid tot zwem- en/of hardlooptraining voor het ontbijt en of aan het einde van de middag. Elke dag is er een centrale briefing.
De trainingen worden verzorgd en begeleid door Diederik Scheltinga en Evert Scheltinga en zijn flexibel in te vullen.
Rob Barel en Johan Neevel hebben het terrein al ervaren, hoogteverschillen overbrugt, zweet achtergelaten en zelf een prachtig verhaal gemaakt  met een mooie sport. Beide heren hebben meegewerkt aan de organisatie van deze week en zullen hier bij betrokken blijven.

DAG 1 (D)
U vliegt vanaf Keulen – Bonn. Vanaf het vliegveld in Sarajevo wordt u naar Herzegovina Lodges aan het Boracko meer gebracht. Het gebied rond de lodges is een waterrijk gebied en bij Bosniërs vooral bekend als raft-, vis- en zwemgebied.
Afhankelijk van de aankomsttijd is er gelegenheid om de omgeving te verkennen.

DAG 2 (O-D)
Mountainbike tocht naar Mustar, een combinatie van sport, cultuur en natuur. Met de mountainbike fietst u over een  avontuurlijke grindweg afgewisseld met grote keien, rotsblokken en prachtige vergezichten naar Mustar. Daar maken we natuurlijk kennis met ‘dé brug’ maar ook met de vele kleine stenen straatjes die in deze stad te vinden zijn.

B-H Brug Mustar

Trainingsinformatie :
Route 100 kilometer
Hoogteverschil 800 meter maximaal
Gehele route hoogteverschil meters 2000

DAG 3 (O-L-D)
Mountainbiketocht naar Cicevo Rula. U fietst het grootst gedeelte van deze route op onverharde wegen door groene bossen en over hoge bergen. Vandaag vertrekken we via de bergen naar “echte” Bosnië: landklimaat, bossen, weilanden, het paradijs van de herders. Bij lokale mensen die zeer authentiek hoog in de bergen wonen zouden wij eventueel koffie kunnen drinken (afhankelijk van de grootte van de groep). Onderweg stoppen wij op een paar interessante plekken zoals hangende bruggen aan de rivier Neretva, graftomben van Katharen. Eten in typische, lokale eethuisje in de bergen.

Bosnie 2 bikers in bos

Trainingsinformatie
Route 40 kilometer
Hoogteverschil 800 meter maximaal
Gehele route hoogteverschil meters 1800

De middag is vrij in te vullen. Zie de diverse opties (vermeld na dag 8). ook kunt u zelf trainen of een clinic volgen die wordt verzorgd door Rob Barel en Johan Neevel

DAG 4 (O-D)
Fietsen naar een prachtig mooie top op 2000 meter hoogte waar u de laatste 100 meters 5 a 6 kilometer per uur fietst. De berg is uw geduldige tegenstander. U fietst voornamelijk off road in prachtig natuurgebied.

Trainingsinformatie De drie Berg Pieken route
Route 75 kilometer
Hoogteverschil maximaal 900 meter
Hoogtemeters 2200 meter

DAG 5 (O-D)
Route rondom het meer met een technische single track.
Trainingsinformatie:
Route 25 kilometer
Hoogteverschil 800 meter
Onverhard en deels (klein deel 25%) verharde wegen
Totale hoogteverschilmeters 12 00 meter

Bosnie Borackomeer

De middag is vrij in te vullen. Zie de diverse opties (vermeld na dag 8). ook kunt u zelf trainen of een clinic volgen die wordt verzorgd door Rob Barel en Johan Neevel

DAG 6 (O-L-D)
Triatlon wedstrijd met Olympische afstanden:
1500 meter zwemmen
30 – 35 kilometer mountainbiken
10 kilometer lopen

DAG 7 (O-D)
Mountainbiken naar een dorp op 1500 meter waar de tijd heeft stil gestaan. Prachtige vergezichten en een mooie mountainbike route naar dit dorp.
U fietst vanaf het meer via verharde weg over een berg naar Konjic en vervolgens fietst u de berg op naar Lukomir. Het is ook mogelijk dat u per bus gebracht wordt naar een prachtige plek in de natuur tussen de bergen zodat u 70 kilometer nagenoeg off road kunt fietsen. U fietst langs de oude olympische skipiste naar het dorp Lukomir om daarna af te dalen naar Konjic en de weg via een berg te vervolgen naar Boracko meer.
Terug in het hotel is er ’s avonds live muziek (onder andere ook traditionele Bosnische sevdah muziek – mensen vergelijken het met Portugese fado). Maar ook moderne, bekende liedjes kunnen er gespeeld worden.

DAG 8 (O)
Transfer naar vliegveld Sarajevo en terugvlucht naar Keulen -Bonn.

Optionele excursies/tochten
Optie 1 Bezoek met de trein aan Sarajevo (tijdsduur in Sarajevo 4 uur)
Prijs: exclusief lunch € 37,50 p.p.
Prijs inclusief treinkaartje, entreekaart tunnel, gids rondleiding door oud sarajevo, transport in sarajevo, bus van Sarajevo naar Konjic, retour Boracko meer per fiets.

Na het ontbijt vertrekken we voor een kennismaking met Sarajevo. De stad is beroemd om zijn traditionele religieuze diversiteit. Aanhangers van de islam, het jodendom, het katholicisme en de orthodoxe kerk wonen hier al vele eeuwen naast en met elkaar. Maar Sarajevo is tegenwoordig ook weer een bruisende stad met cafés, muziek, kunst en vele culturele evenementen. Sinds het einde van de oorlog in 1995 is de stad in oude glorie hersteld en de inwoners genieten weer als vroeger van alles wat een stad te bieden heeft.

Sarajevo Bistrik

Een bezoek aan de Sarajevski ratni tunnel
De Sarajevski ratni tunnel is een tunnel die tijdens de belegering van Sarajevo onder het vliegveld van de stad door werd gegraven en die een belangrijke rol speelde in de overleving van de stad

Optie 2
Rafting
Dag programma inclusief lunch € 45,= p.p.
River Rafting, afhankelijk van de waterhoogte.
Bosnië en Herzegovina is een van de beste rafting bestemmingen van Europa en misschien wel van de hele wereld! Niet voor niets zijn in 2009 op de rivier Vrbas de wereldkampioenschappen rafting gehouden. Rafting bieden we aan voor zowel voor de beginneling als voor de meer ervaren rafter. We worden vervoerd naar het beginpunt van onze raftingtocht. De Tara rivier of op de Neretva. De Tara staat garant voor uitdagend raften door ongerepte wildernis en onvergetelijke landschappen op een manier waarop dat bijna nergens in Europa nog mogelijk is.
Het stroomgebied van de Neretva biedt de rafter een opwindende rafting ervaring in een wilde en ongerepte natuur. Op het programma staan diepe canyons, steile bergwanden en unieke endemische flora en fauna.

Bosnie raften

Optie 3 Bij voldoende interesse gaan we een dagje naar Dubrovnik
Prijs maatwerk

Optie 4 Stadswandeling en of bezoek aan Titoo bunker in Konjic
Programmaduur 4 uur
Prijs: € 22,50 p.p.
Inclusief entree gelden
Mountainbiken naar Konjic en terug van Konjic naar Boracko meer
Mountainbiken centrum Konjic – Titoo bunkier – konjic

Mountainbiketocht naar Konjic gecombineerd met een bezoek aan Konjic. U gaat per mountainbike (of bus) naar de historisch belangrijke plek “Tito Bunker”. Er is een Engels sprekende gids, en natuurlijk bedoeld om ons wat historische achtergrondinformatie mee te geven. De Tito-bunker in Konjic, het in 1953 in het diepste geheim gebouwd ondergronds hoofdkwartier van Tito. Het is één van de grootste infra-projecten geweest van het Joegoslavische leger.

Een stadswandeling door Konjic van enkele uren brengt ons langs typische oorspronkelijke begraafplaatsen, een moskee, een orthodoxe en een katholieke kerk. De wandeling brengt ons ook op de lokale markt, waar we de tabak, gerookte vlees, speciale soorten kaas en andere lokale producten kunnen kopen. Tussendoor bezoeken we één van vele banketbakkerijen (slasticarna) waar we uit een rijk assortiment zoete lekkernijen kunnen kiezen. Ook gaan we naar het houtsnijwerk museum, want Konjic is bekendste stad van houtsnijwerk in Europa.
Trainingsinformatie
Route 36 kilometer
Hoogteverschil 800 meter
Hoogtemeters 1600 meter

Optie 5: Kajakken. (dagdeel)
Prijs: € 35,= p.p.
Dit is mogelijk afhankelijk van de waterhoogte.
We vertrekken met bus naar een rivier.
De tara rivier ligt in het zuiden van Bosnië en Herzegovina en slingert zich rond de grens met Montenegro. De 1300 meter diepe ¨Grand¨ canyon van de Tara rivier is een beschermd natuurgebied en heeft een lange traditie met allerlei soorten watersporten., voornamelijk rafting en kajakken. De lokale inwoners komen hier ook graag voor familie-uitjes, picknicks en barbecues en outdoor activiteiten

Optie 6 hiking
Prijs 7,50 p.p.
Inclusief gids
Een prachtige wandeltocht/Hiking van ca. 10 km rondom het meer. Dit combineren we met een bezoek aan Konjic. Vandaag ontdekken we het “echte” Bosnië: landklimaat, bossen, weilanden, het paradijs van de herders. Wandelen door de ongerepte natuur van Bosnië is een fantastische manier om het land echt te leren kennen!
Bij lokale mensen die zeer authentiek hoog in de bergen wonen zouden wij eventueel koffie kunnen drinken (onder voorbehoud). Vandaag hebben we lunchpakketten i.p.v. een georganiseerde lunch. Laat op de dag terug naar Konjic, vervolgens terug naar Boracko meer voor het diner.

Prijs:
€ 1.125,= (afhankelijk van inflatie en indexering)

Inbegrepen in prijs:
Alle maaltijden volgens het programma O = Ontbijt / L = Lunch / D = Diner
Clinics
Alle overnachtingen: Guest house
Alle transfers
Internationaal transport van uw eigen mountainbike:
U brengt uw eigen mountainbike op 15 juni op een nog nader af te spreken centrale locatie in Nederland. Terwijl u uw fiets op 15 juni aflevert voor internationaal transport verzoeken we u ook reservemateriaal af te geven
Engels sprekende begeleiding
Gereedschap voor reparatie fietsen onderweg
Fiets mecanicien
Medische kit

Niet inbegrepen in de prijs:
Vervoer op Dag 1 naar het vliegveld Keulen – Bonn en Dag 8 vanaf het vliegveld Keulen – Bonn.
Alle persoonlijke uitgaven
Reis- en ziektekostenverzekering
Annuleringsverzekering
Internationale vliegreis die u eventueel zelf kunt boeken of via ons reisbureau kunt laten boeken. Kosten: ± € 200,=
Fietsverzekering tijdens transport en in Bosnië
Optionele excursies

Voor wie
De recreatieve en goed getrainde sporter

Onze missie en visie
Fit Avontuurlijke Sportreizen biedt u de mogelijkheid om van uw duursport een avontuur te maken. Wij bieden sportreizen op plekken waar de natuur en cultuur nog vrijwel onaangetast is door het massa toerisme. FIT Avontuurlijke Sportreizen organiseert voor u het onverwachte, het onbekende in prachtige natuur gebieden. We laten u het basic buitenleven in andere landen ervaren afgewisseld met modernere leefomstandigheden. We werken nauw samen met de lokale bevolking en creëren werkgelegenheid en voorkomen zo vaak de trek naar de stad zodat oude tradities en culturen niet verloren gaan.

Van de sporters die deel hebben genomen aan een van onze reizen horen wij de volgende uitspraken:
“Verwonderd over de natuur en de afwisseling in de reis van traditioneel naar modern.” en “Verrast door het kijkje in het authentieke leven van de lokale bevolking.”
“Je start als individu, maar wordt uiteindelijk een groep.”
“Prettig dat er veel aandacht is voor het individuele prestatieniveau.”
“Geen extreem sport omdat het moet, maar je kunt wel tot je eigen max gaan.”