‘Triathlonnen’ …. Geweldig! Was ik daar maar eerder aan begonnen!

‘Triathlonnen’ …. Geweldig! Was ik daar maar eerder aan begonnen! // 29 okt 2016

De triathlon is een jonge dynamische combinatiesport waarbij de onderdelen zwemmen, fietsen en lopen elkaar in een flitsend tempo opvolgen. Inmiddels met olympische status bestaat deze combinatie uit 1,5 km zwemmen, 40 km fietsen en 10 km lopen. Natuurlijk vraagt dit om ‘werken’, jezelf mateloos inspannen om binnen je eigen mogelijkheden het beste uit jezelf te halen.

Stefan-Rasing-200x257  Triathlon-Training-Plans

Maar het kan wel een bijzonder leuke (nieuwe) uitdaging zijn. In een tijd waarin steeds meer mensen meerdere sporten en/of bewegingsvormen beoefenen, is triathlon de ultieme uitdaging. Er zijn ook triathlons waarbij de afstanden korter zijn zoals de halve en kwart triathlon. En liefhebbers in Nederland hebben ook een seizoensgebonden variant bedacht: de wintertriathlon.  Hierbij is het traditionele zwemonderdeel vervangen door een aantal rondjes schaatsen.

images (1)

‘Triathlonnen’ staat niet alleen voor inspannen. Het werkwoord legt er weliswaar enige nadruk op, maar het kan nooit effectief zijn zonder plezier te beleven. Voor de één is meedoen het doel of scoren op regionale wedstrijden. Voor de ander is het opbouwen en vasthouden van de lichamelijke conditie het belangrijkste doel en is het bijwonen van de uitermate gezellige clubtrainingen ruim voldoende. Wat je ook beoogt, plezier in de sport en trainingen staat voorop. Het plezier uit zich onder andere in het feit dat leden van triathlon-verenigingen, naast de reguliere trainingen, deelnemen aan trainingskampen, (veld)toertochten rijden en aan zwemwedstrijden, stratenlopen en crossen deelnemen.

Triathlon Kop  bike-e1453830316732  o_497

FIT Avontuurlijke Sportreizen bereikt jaarlijks vele liefhebbers om deze aangename en uitdagende sport onder de aandacht te brengen en hen te ‘verleiden’ tot deelname! Bijvoorbeeld aan het de FIT Cross Triathlon trainingskamp in Bosnië-Herzegovina volgend jaar! Raadpleeg de website www.fitavontuurlijkesportreizen.nl en vergeet ook vooral niet om je Facebook-vrienden hiervan op de hoogte te brengen. Na afloop zul je alleen maar weten, waarom je hier niet eerder aan begonnen was!