‘Triathlonnen’ …. ‘gewoon een ‘werkwoord’ verzonnen!

‘Triathlonnen’ …. ‘gewoon een ‘werkwoord’ verzonnen! // 03 jun 2016

Triathlon is een jonge dynamische combinatiesport waarbij de onderdelen zwemmen, fietsen en lopen elkaar in een flitsend tempo opvolgen. Inmiddels met olympische status bestaat deze combinatie uit 1,5 km zwemmen, 40 km fietsen en 10 km lopen. Natuurlijk vraagt dit om ‘werken’, jezelf mateloos inspannen om binnen je eigen mogelijkheden het beste uit jezelf te halen. Maar het kan wel een bijzonder leuke (nieuwe) uitdaging zijn. In een tijd waarin steeds meer mensen meerdere sporten en/of bewegingsvormen beoefenen, is triathlon de ultieme uitdaging.

t1larg.triathalon

‘Triathlonnen’ staat niet alleen voor inspannen. Het werkwoord legt er weliswaar enige nadruk op, maar het kan nooit effectief zijn zonder plezier te beleven. Voor de één is meedoen het doel of scoren op regionale wedstrijden. Voor de ander is het opbouwen en vasthouden van de lichamelijke conditie het belangrijkste doel en is het bijwonen van de uitermate gezellige clubtrainingen ruim voldoende. Wat je ook beoogt, plezier in de sport en trainingen staat voorop. Het plezier uit zich onder andere in het feit dat leden van triathlon-verenigingen, naast de reguliere trainingen, deelnemen aan trainingskampen, (veld)toertochten rijden en aan zwemwedstrijden, stratenlopen en crossen deelnemen.

o_497   triathlon-swim  ironman

En wellicht dat juist FIT Avontuurlijke Sportreizen hierbij iets kan betekenen! Namelijk door gelegenheden aan te bieden, waarbij het afleggen van een triathlon plaatsvindt, samen met familie, collega’s, vrienden of kennissen. Waar even de drukke baan niet in beeld is, maar jou een welverdiende vakantie wacht om eindelijk de fysieke inspanningen te leveren, waar je je via intensieve trainingen op voorbereid hebt! Neem dan deel aan bijvoorbeeld de FIT Cross Triathlon trainingskamp in Bosnië-Herzegovina, eind juni begin juli van dit jaar! Raadpleeg de aantrekkelijke en veelzeggende website www.fitavontuurlijkesportreizen.nl en vergeet ook vooral niet om je Facebook-vrienden aan te sporen om hetzelfde te gaan doen.

Na afloop zul je je ongetwijfeld realiseren, waarom je niet eerder aan ‘triathlonnen’ was begonnen!