Volgend jaar: een uitdagende (cross) triathlon: gun jezelf die ‘fun’!

Volgend jaar: een uitdagende (cross) triathlon: gun jezelf die ‘fun’! // 14 mrt 2017

 

Het fenomeen bestaat al sinds 1920/30, toen in Frankrijk triahtlons werden georganiseerd met legendarische namen als ‘Les Trois Sports’ of ‘La Course des Débrouillards’ en ‘La Course des Touche-à-Tout’. In 1934 was ‘La course des Trois Sports’ in La Rochelle het meest excentrieke gebeuren van het jaar. De wedstrijd bestond uit een oversteek van het kanaal (ongeveer 200 m zwemmen), een fietsparcours van 10 km van de haven van La Rochelle naar het Parc de Laleu, gevolgd door 3 rondes op de piste van stade André-Barbeau (dus 1200 m lopen). Op 25 september 1974 werd er in San Diego op Fiesta Island een triathlonwedstrijd gehouden die voor het eerst de naam ’triathlon’ kreeg. De volgorde was wel nog anders: 5 mijl lopen, 5 mijl fietsen en 600 yards zwemmen.

Tot zover de geschiedenis. Deze wordt momenteel geschreven door de triathlons, georganiseerd door FIT Avontuurlijke Sportreizen! Deze vinden eveneens plaats zonder massale belangstelling, geen publiek dat de sporters onophoudelijk aanmoedigt. Dit hoeft ook niet, want degenen die inschrijven voor deze evenementen, vinden de échte motivatie in zichzelf. Ronduit schitterend zullen de ervaringen zijn van sporters, die over de bergen, langs de meren en door de bossen in Bosnië de FIT Sports Bosnië Herzegovina (Cross) Triathlon Challenge tot een goed einde brengen!

Een schitterend en ruig parcours voor recreanten en topsporters: in en rond Jezero zwemmen in het groene, heldere Barocko meer, fietsen in een bergachtig gebied, hardlopen over onverharde paden langs het meer en in de bergen. Een FIT Avontuurlijke Sportreizen-triatlon voldoet dan ook aan de Europese standaard, voor wat betreft afstand en opbouw, (inclusief parcours met hoogteverschillen). Behalve inspannend is het ook ‘fun’ om een dergelijke prestatie neer te zetten, goed voor lichaam, geest en ziel. Vind daarom deze bezieling en gun jezelf deze fun door de informatie te raadplegen op www.fitavontuurlijkesportreizen.nl.

Daar vind je al informatie over wat er volgend jaar in Bosnië Herzegovina zal plaatsvinden. Om je alvast voor te bereiden en informatie te verkrijgen, vind je FIT Avontuurlijke Sportreizen aanwezig op de komende Triathlonbeurs in Nieuwegein. Op 18 en 19 maart organiseert de Nederlandse Triathlonbond er in het Sport- en Evenementencomplex Merwestein aan het Merweplein 1 de “Triathlonbeurs Experience”. Daar stel je vast wat de ‘experience’ gaat worden als je deel gaat nemen aan de FIT-triathlon in Bosnië Herzegovina. En reken er maar op dat dat een onvergetelijke ervaring zal worden! Laat dat ook alvast jouw Facebook-vrienden weten!