Voor deze ‘koorts’ loop de temperatuur niet op, maar daalt het kwik!

Voor deze ‘koorts’ loop de temperatuur niet op, maar daalt het kwik! // 06 dec 2016

Koorts – bij griep of verkoudheid – laat altijd oplopende temperaturen zien. Die leggen we dan vast met een koortsthermometer, nemen als remedie pilletjes en hoestdrankjes en blijven behaaglijk enkele dagen ‘onder de wol’ om uit te zieken en goed te herstellen. Maar er is ook sprake van een koorts waarbij juist dalende temperaturen voorgeschreven worden om tot een juiste remedie te komen: de schaatskoorts!

schaatsen  mongoliet

Nu het weer enkele nachten matig gevroren heeft ’s nachts, zie je de eerste liefhebbers zo hier en daar het ijs al ‘uitproberen’. Ondergelopen weilanden of ondiepe slootjes leveren voor de eerste schreden op de smalle, stalen buizen al een top-laagje natuurijs op. Maar natuurlijk is er dan altijd weer die vermaledijde weerman (of -vrouw!) die bijna zonder uitzondering na enkele dagen weer zachter weer aankondigt. Gedaan is het dan met de schaatspret en is het weer lijdzaam wachten op een volgende (meestal eveneens) vorstperiode.

Maar vanaf begin januari tot en met ver in maart hoeft dat in 2017 niet meer! Weliswaar niet in Nederland, maar in twee andere aantrekkelijke locaties elders op deze aardbol, wachten schaatsliefhebbers unieke gebieden om de schaatsen onder te binden en de elementen te trotseren: de Huanghe, de Gele Rivier in China en het Baikalmeer in Zuid-Siberië! De ervaring van een jaar geleden op de eerstgenoemde locatie belooft heel wat voor een nieuwe reis naar dat gebied in China. Een reis die begin januari gepland staat en dan enkele maanden gevolgd wordt voor een trip naar Zuid-Siberië. Daar wacht een dikke ijslaag van ’s werelds grootste zoetwatermeer op vele, vele Nederlandse schaatsfanaten.

199110

Via FIT Avontuurlijke Sportreizen wordt je deze kansen geboden. Zij organiseert naar China en Zuid-Siberië de bijzondere schaatsevenementen en de reacties tot nu toe voorspellen héél veel goeds: heerlijk nuchtere Nederlanders die daar in dat verre, mooie Azië de uitdagingen met het ijs en de winterse weersomstandigheden aangaan. Kijk dus snel op www.fitavontuurlijkesportreizen om je hier bij aan te sluiten en straks ook verzekerd te zijn van een plaats in het vliegtuig én op het ijs! En geef dit bericht dan ook meteen door aan al jouw Facebook-vrienden en wie weet valt ook hen hetzelfde ten deel!

Stefan-Rasing-200x257