Voor een schaats-gretige natie … hier van FIT ‘honger-stillende’ informatie !

Voor een schaats-gretige natie … hier van FIT ‘honger-stillende’ informatie ! // 26 nov 2016

Dit weekend raken ‘schaatsfanaten’ tijdens een informatiebijeenkomst enorm geïnspireerd door de eigen ervaringen van Stefan Rasing, directeur/eigenaar van FIT Avontuurlijke Sportreizen. Hij zal presenteren over de komende schaatsreizen naar China en Zuid-Siberië. Zie je het al voor je: het is voorjaar 2017; je begint aan een schaatstocht over de eindeloos lijkende ijsvlakte van het Baikalmeer, de ‘Parel van Siberië’!

Stefan-Rasing-200x257  Siberie Schaatser op meer  Eugene Rudykh.4

In het verleden heeft Stefan je misschien al zo ver gekregen om in te schrijven voor een aantal ‘ritjes’ over het ijs van de Huanghe, de Gele Rivier in China. De omstandigheden waren toen prima: een ijsdikte van meer dan 60 cm, de temperatuur weliswaar voortdurend zo’n 6 graden onder nul, maar bijna constant zonnig! Ook daar kunnen Nederlandse schaatsliefhebbers volgend voorjaar hun hart ophalen, maar deze keer kun je ook kiezen voor Zuid-Siberië!

plattegrond-baikalmeer

Hier op het Baikalmeer lijkt het enigszins anders: een onmetelijk grote ijsvlakte, de koude wind die om je heen waait en het gevoel dat je – behalve dat je met een groepje mede-liefhebbers de elementen trotseert – naar de eindeloos lijkende en dus onbereikbare horizon schaatst! Onder zowel dreigende wolken, als ook onder een aangenaam zonnetje, zal het een grensverleggende uitdaging worden voor sporters en avonturiers. Voorovergebogen op de schaats naar ‘het einde der tijden’ glijden op deze ijsvloer.

Je zult blij zijn als je er via de website www.fitavontuurlijkesportreizen.nl voor gekozen hebt: stoeien en strijden met de elementen, maar tegelijkertijd de ruimte en de vrijheid ervaren, alsof de horizon aan de einder inderdaad ‘eindeloos’ is! Een ongekende schaatsbeleving die je, als doorgewinterde liefhebber nog lang zal heugen …. uiteraard: in positieve zin!

Eugene Rudykh.8

Breng dus vandaag nog zo snel mogelijk jouw Facebook-vrienden hiervan op de hoogte, zodat ook zij zullen kunnen genieten van het ijs op het Baikalmeer, daar in dat verre Zuid-Siberië. Zonder twijfel dat je hen daar terug zult zien en ze mee zullen schaatsen!