Wat een schaats-‘festina’ …. daar in het verre China!

Wat een schaats-‘festina’ …. daar in het verre China! // 20 jan 2017

Nét terug uit China, met de meest indrukwekkende verhalen over schaatstochten op de Huanghe, de Gele Rivier! Natuurlijk had de schaatsprimeur op de ijsbaan in Noord-Laren even alle aandacht … en terecht! Maar als je dan het schaatspeloton (dames én heren) aan je voorbij ziet trekken, dwalen de gedachten tóch wel even terug naar al die dagen van ultiem schaatsplezier in China. Een selecte groep van Nederlandse liefhebbers heeft zich daar zo’n 10 dagen – gebogen over de smalle ijzers! – voortbewogen over de prachtige ijsvloer van die Gele Rivier!

blog_great-wall-skating-challenge_05-960x540  schaatsen

En wat was het weer genieten! De elementen van het weer trotseren: de temperatuur vér beneden nul, af en toe een gure wind, dan weer stralende zonneschijn. Van alles wat, waarbij de onderlinge verbondenheid garant heeft gestaan voor een optimale sfeer: ideale omstandigheden om in gezamenlijkheid niet alleen deze uitdagingen aan te gaan, maar er evenzo optimaal van te kunnen genieten!

Hierna heeft FIT Avontuurlijke Sportreizen natuurlijk nóg een belangrijke schaats-troef op tafel: begin maart 2017 lonkt het Baikalmeer in Zuid-Siberië! In eerdere blogs is er al véél informatie over gegeven, maar het zal benadrukt blijven worden hoe deze ‘spiksplinternieuwe’ schaatslocatie (voor Nederlandse liefhebbers!) als een ware ‘magneet’ geïnteresseerden naar het Verre Oosten zuigt. Nog steeds zijn inschrijvingen mogelijk, dus raadpleeg snel de website www.fitavontuurlijkesportreizen.nl én informeer al jouw Facebook-vrienden er eveneens over. Wie weet trek je met een groepje ‘bekenden’ straks de prachtige ijsvloer van het Baikalmeer over. Op weg ‘naar het einde der tijden’: de horizon waar je naar toe schaatst schijnt ‘eindeloos’ te zijn!

Eugene Rudykh.5  DSC_0053

Nu dus vooral nagenieten van de Chinese Gele Rivier én de resterende mogelijkheden op het Nederlandse natuurijs! Maar straks de ‘ongekende’ schaats-genoegens in het verre Zuid-Siberië! Tot dan!