Wat moeten leeuwinnen met mountainbikers beginnen?

Wat moeten leeuwinnen met mountainbikers beginnen? // 11 mei 2016

Afrika is een van de meest fascinerende continenten van de wereld met traditionele bevolkingsgroepen en een rijke cultuur. Dé reden waarom veel reizigers naar Afrika gaan is echter de enorm gevarieerde en indrukwekkende natuur die je op het continent aantreft. Al eeuwenlang hebben de Afrikaanse vlakten en de wilde dieren die er leven mensen gefascineerd. Echter, waar men er vroeger op uittrok om de ‘Big Five’ om te leggen, komen tegenwoordig mensen van heinde en verre om deze vast te leggen op de gevoelige plaat. Veel reizigers komen naar Afrika op zoek naar de big five: buffels, leeuwen, luipaarden, olifanten en neushoorns en dat is niet voor niets. Oog in oog komen te staan met deze indrukwekkende dieren in hun natuurlijke habitat is een unieke ervaring.

D123-hero-south-africa-safari-game-drive-private-lions-2000x837

En dat kun je ook tijdens een tweetal unieke evenementen uit het totaal- aanbod van FIT Avontuurlijke Sportreizen: de Racecycling Challenge (inclusief deelname aan de Cape Town Cycle Tour) en de Kruger Challenge, die allebei in Zuid-Afrika plaatsvinden. De eerste is een 4-daagse wielertour van Port Elisabeth via Knysna en Oudshoorn naar Kaapstad langs de beroemde Route 62. Onderweg is er ruim tijd om te genieten van de prachtige landschappen en de wilde dieren van dit stukje Zuid-Afrika. Met daarbij de mogelijkheid deel te nemen aan de beroemdste fietswedstrijd ter wereld: de Cape Town Cycle Tour, voorheen de Cape Argus. Een keer per jaar zijn de straten van Kaapstad afgesloten voor dit heel speciaal wielerevenement.

De tweede – de Kruger Challenge – is een reisavontuur, dat met geen andere reis te vergelijken is. U fietst begeleid door gewapende rangers door het beroemdste wildpark ter wereld: het Kruger National Park in Zuid-Afrika. Hier wonen de ‘Big Five’ van Afrika. En de kans is groot dat u oog in oog komt te staan met de schitterende dieren.

safari-tour

Uniek, deze twee sportieve fietsreizen in Zuid-Afrika! Uniek, niet alleen voor de sporters, maar ook voor de groepjes leeuwinnen – wakend over hun spelende kroost – die eens iets anders ‘beleven’ met de voorbijrijdende fietsers. Ook voor deze dieren een welkome afwisseling van de fotograferende safari-toeristen in open terreinauto’s. Het kan niet anders: deze uitdagende en fascinerende ervaringen spreken ook jou aan. Ga dus snel naar de site www.fitavontuurlijkesportreizen.nl en raadpleeg daar de mogelijkheden. Oh ja, en vergeet zeker niet jouw Facebook-vrienden hierover in te lichten. Want de meesten willen ook oog-in-oog met wilde beesten!