Zuid Afrika Racecycling Challenge 2018

inclusief deelname aan de Cape Town Cycle Tour (voorheen Argus Race)

ZA Start tijdelijk

14 daagse wielertraining/wintertour van Port Elisabeth via Knysna en Oudshoorn naar Kaapstad langs de beroemde Route 62 in Zuid Afrika. Route 62 staat gelijk aan een roadtrip van maar liefst 850 kilometer van Port Elizabeth naar Kaapstad (of omgekeerd), over o.a de Staden’s River Pass , dwars door de prachtige Karoo-woestijn, langs talloze wijngaarden en –huizen, en de Plettenberg Bay. Onderweg is er ruim tijd om te genieten van de prachtige landschappen en de wilde dieren van dit stukje Zuid Afrika.

U neemt deel aan de beroemdste fietswedstrijd ter wereld: de Cape Town Cycle Tour, voorheen de Cape Argus. Een keer per jaar zijn de straten van Kaapstad afgesloten voor dit heel speciaal wielerevenement. Meer dan 35.000 fietsers van over de heel wereld nemen deel aan de 109 km lange route rond de westkaap van Zuid Afrika. Een route die zowel spectaculair als slopend is.

Zuid Afrika Racecycling Challenge 2018

Wanneer: 

23 februari t/m 7 maart 2018

 

Prijs (afhankelijk van inflatie): € 2.350,= p.p.**

Groepsgrootte
De reis gaat door bij een minimum van 25 deelnemers. U krijgt 4 weken voor de vertrekdatum bericht als de reis niet doorgaat.
Bij het bereiken van het minimum aantal deelnemers, krijgt u meteen bericht dat de reis wél doorgaat.

** Zie Reis- en Prijsinfo

Contact
Stefan Rasing
(directeur Fit Avontuurlijke Sportieve reizen)
T: 06 – 42547010
M: info@fitavontuurlijkesportreizen.nl

RESERVEER NU

Reserveren is niet persé boeken!

VAN DAG TOT DAG PROGRAMMA

DAG 1
Internationale vlucht naar Johannesburg (nachtvlucht) en vandaar vliegt u door naar Port Elisabeth.

DAG 2 (O-L-D)
U wordt opgehaald door onze fietspartner in Zuid Afrika en naar uw hotel met uitzicht op de Indische Oceaan gebracht. U verblijft hier de komende 2 nachten.
Port Elisabeth staat bekend als de Vriendelijke Stad. In de middag maakt u een rustige fietstocht van ongeveer 40 km rond de marine drive om de spieren te strekken. We dineren in een restaurant aan het strand.

DAG 3 (O-L-D)
Na een vroege ochtendrit van 2 uur is er een uitgebreid ontbijt. Dan bezoeken we het beroemde Addo Elephant Parc. Hier leven meer dan 500 olifanten, buffels, zwarte neushoorns, luipaarden, hyena’s en een variëteit aan antilopen en zebra’s. We lunchen in het park met uitzicht over een waterpartij. Terug in Port Elisabeth lekker zwemmen in de zee. Na het diner is er een pre renners briefing voor de volgende dag.

ZA Olifanten op weg

DAG 4 (O-L-D)
We ontbijten vroeg om de ochtendspits te ontlopen. De eerste echte fietsdag (165 km) voert u langs de oude Kaap naar de spectaculaire Van Staden’s River Pass, waar u fietst door magnifieke bossen met zeldzame bomen. Onderweg enkele stops voor een verfrissing. We lunchen in een kleine coffeeshop in Humansdorp. Daarna fietsen we verder naar Tsitsikama over een heuvelachtig landschap. Het gaat hier op en af. Hier brengen we een bezoek aan het Tenikwa Awareness Centre waar u een close encounter heeft met cheeta’s. We dineren in ons hotel in Tsitsikamma.

DAG 5 (O-L-D)
Na het ontbijt begint de tocht (100 km) wederom door schitterende bossen met beschermde Gele bomen en zeldzame bloemen. Over de Bloukrans brug waar men de langste bunji jump ter wereld aanbiedt: 216 meter! Verder naar het idyllische Plettenberg Bay, de plek voor de Happy Rich and Famous. Dan verder naar de sprookjesachtige lagune van Knysna. Hier leven met uitsterven bedreigde zeepaardjes en oesters. We maken hier een schitterende 2½ uur durende cruise, eten wat oesters, drinken champagne of een lokaal biertje en genieten van de zonsondergang waarna we naar ons hotel in Knysna gaan.

ZA Zonsondergang

 

DAG 6 (O-L-D)
Na een vroeg ontbijt gaan we weer een mooie dag fietsen (122 km). Na de eerste beklimming wordt u ruimschoots beloond met een schitterend uitzicht over de lagune die uitmondt in de oceaan. Na een korte stop in George voor een snack, maken we ons op voor de beklimming van de Outeniqua Pass. Daarna volgt een golvend terrein van heuvels naar Oudshoorn. We dineren bij Adley House.

DAG 7 (O-L-D)
Na het ontbijt rijden we eerst naar Calitzdorp (50 km) voor koffie. Daarna een pittig stuk over de Huisrivier Pass naar Ladismith (48km), waar we overnachten.

DAG 8 (O-L-D)
Na het ontbijt fietsen we 78 km naar Barrydale, waar we een bezoek brengen aan de beroemde Ronnie’s Sex Shop.
De meanderweg tussen Barrydale en Motagu waaiert langs de vruchtbare fruitgebieden aan de West Kaap. De tocht vandaag voert ons over makkelijke heuvels, maar ook een paar pittige beklimmingen op de Tradouw Pass. Als we aankomen in ons hotel in Montagu hebben we in totaal 137 km afgelegd vandaag.

 

ZA Heuveluitzicht

DAG 9 (O-L-D)
Na het ontbijt verlaten we Montagu en fietsen door Cogman’s kloof. Daar zien we het fort gebouwd door Thomas Bain tijdens de Boerenoorlog (1899 -1902). We fietsen door Ashton, Robertson en vervolgens over de R43 naar Villiersdorp, waar we stoppen voor koffie. Villiersdorp, de Parel van de Overberg, dankt zijn Franse naam aan de vele Hugenoten gevlucht uit Frankrijk. De architectuur is koloniaal en de straten staan vol met statige eiken en fruitbomen. We passeren de Theewaterkloof dam en zien jachten op de dam. Dan nog de laatste 20 kilometer van onze tour van vandaag (totaal 150 km) naar Franschhoek. Na de lunch gaan we richting Kaapstad per touringcar, naar ons hotel voor de komende dagen.

DAG 10 (O-L-D)
Rust dag: we registreren ons vandaag voor de Cape Town Cycle Tour en verkennen het Waterfront in Kaapstad.

ZA Schoorstenen

DAG 11 (O-L-D)
Het is vandaag 6 maart 2016 en we rijden we Cape Town Cycle Tour. Succes en veel plezier!

DAG 12 (O-L-D)
Na het ontbijt verplaatsen we ons naar Stellenbosch. De huisjes zijn hier gebouwd in de Old Dutch Stijl, omdat hier de Nederlandse kolonisten wonen. We fietsen hier relaxed, om de dag van gisteren nog wat uit te rijden, door de wijnvelden. Daarna genieten we van een wijnproeverij.

DAG 13 (O-L)
Er is gelegenheid voor vroege fietstocht door de wijnvelden of misschien geniet u liever van een laat ontbijt op de patio. Daarna eventueel nog wat wijnproeven of een stukje fietsen. Na de lunch gaan we richting vliegveld van Port Elisabeth voor de avondvlucht naar Kaapstad.

DAG 14
U reist vanaf het vliegveld van Kaapstad door naar Amsterdam.

Prijs (afhankelijk van inflatie):
€ 2.350,= p.p.

Inbegrepen in de prijs:
Alle genoemde/vermelde maaltijden: O = Ontbijt L = Lunch D = Diner
Engelstalige sprekende gidsen
Alle genoemde transfers
Bagage- en fietstransport in Zuid Afrika
Support fietsen/Technische ondersteuning
Water en energy drinks in bus
Entree gelden Addo Elephant Parc, Tenikwa
Kosten cruise in Knysna,
Inschrijfgeld Cape Town Cycle Tor
1 x wijn proeven

Niet inbegrepen in de prijs:
Internationale vlucht Amsterdam- Johannesburg, Johannesburg- Port Elisabeth en Kaapstad Amsterdam
Internationale transferkosten racefiets
Alle niet-genoemde/vermelde maaltijden
Reis- en ziektekosten verzekering
Annuleringsverzekering
Eventuele visumkosten
Optionele excursies
Er wordt gebruik gemaakt van hotels waarbij twee personen een kamer delen.

Visum
U kunt uw visum zelf regelen of dit door FIT avontuurlijke Sportreizen laten doen. U kunt dit bij de definitieve boeking aangeven.
U heeft voor het aanvragen van een visum een paspoort nodig dat tot minimaal 6 maanden na vertrek geldig is.

Deelnemersbijeenkomst
Na het reserveren of boeken van uw reis krijgt u van Fit avontuurlijke Sportreizen een uitnodiging voor een deelnemersbijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst krijgt u gedetailleerde achtergrondinformatie over uw reis en heeft u volop gelegenheid om vragen te stellen.

Voor wie
De recreatieve en goed getrainde sporter

Onze missie en visie
Fit Avontuurlijke Sportreizen biedt u de mogelijkheid om van uw duursport een avontuur te maken. Wij bieden sportreizen op plekken waar de natuur en cultuur nog vrijwel onaangetast is door het massa toerisme. FIT Avontuurlijke Sportreizen organiseert voor u het onverwachte, het onbekende in prachtige natuur gebieden. We laten u het basic buitenleven in andere landen ervaren afgewisseld met modernere leefomstandigheden. We werken nauw samen met de lokale bevolking en creëren werkgelegenheid en voorkomen zo vaak de trek naar de stad zodat oude tradities en culturen niet verloren gaan.

Van de sporters die deel hebben genomen aan een van onze reizen horen wij de volgende uitspraken:
“Verwonderd over de natuur en de afwisseling in de reis van traditioneel naar modern.” en “Verrast door het kijkje in het authentieke leven van de lokale bevolking.”
“Je start als individu, maar wordt uiteindelijk een groep.”
“Prettig dat er veel aandacht is voor het individuele prestatieniveau.”
“Geen extreem sport omdat het moet, maar je kunt wel tot je eigen max gaan.”