“Wilde beesten’ oog in oog met mountainbikers!

“Wilde beesten’ oog in oog met mountainbikers! // 07 apr 2016

intro-zuidafrika-Kruger

 

In het rijke aanbod van FIT Avontuurlijke Sportreizen bevindt zich een tweetal unieke evenementen, die plaatsvinden in Zuid-Afrika: de Racecycling Challenge (inclusief deelname aan de Cape Town Cycle Tour) en de Kruger Challenge.

De eerste is een 4 daagse wielertour van Port Elisabeth via Knysna en Oudshoorn naar Kaapstad langs de beroemde Route 62 in Zuid Afrika. Maar liefst 850 kilometer over o.a de Staden’s River Pass , dwars door de prachtige Karoo-woestijn, langs talloze wijngaarden en –huizen en de Plettenberg Bay. Onderweg is er ruim tijd om te genieten van de prachtige landschappen en de wilde dieren van dit stukje Zuid Afrika. Met daarbij de mogelijkheid deel te nemen aan de beroemdste fietswedstrijd ter wereld: de Cape Town Cycle Tour, voorheen de Cape Argus. Een keer per jaar zijn de straten van Kaapstad afgesloten voor dit heel speciaal wielerevenement. Meer dan 35.000 fietsers van over de hele wereld nemen deel aan de 109 km lange route rond de westkaap van Zuid Afrika. Een route die zowel spectaculair als slopend is.

De tweede – de Kruger Challenge – is een reisavontuur, dat met geen andere reis te vergelijken is. U fietst begeleid door gewapende rangers door het beroemdste wildpark ter wereld: het Kruger National Park in Zuid Afrika. Hier wonen de ‘Big Five’ van Afrika. En de kans is groot dat u oog in oog komt te staan met de schitterende dieren. Veder fietst u in Misty Mountains, een van de mooiste bergachtige gebieden ter wereld, drinkt u heerlijke wijnen en maakt u kennis met dit prachtige en spectaculaire deel van Afrika.

Uniek, deze twee sportieve fietsreizen in Zuid-Afrika! Uniek, niet alleen voor de sporters, maar ook voor de ‘wilde beesten’, die eens iets anders ‘beleven’ met de voorbij rijdende fietsers. Een welkome afwisseling van de fotograferende safari-toeristen in open terreinauto’s. Nadere informatie via de site www.fitavontuurlijkesportreizen.nl zal u ongetwijfeld aan kunnen zetten om eveneens ‘iets anders’ te ondernemen!